2023-05-13 | RCS – Castricum 3 | 19-44

Rugbyclub verliest van sterk Castricum

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor de rugbyclub tegen Castricum 3. Castricum had de nodige versterking meegenomen uit de hogere teams dus was al vrij snel duidelijk dat ze het Spakenburg niet makkelijk gingen maken.

Castricum weet in de 14e minuut de score te openen met een try en conversie 0-7. Vanuit een penalty na een overtreding aan de Castricumse kant ging de bal bij Spakenburg vanaf de linkerzijde de hele lijn door tot aan winger Job Heinen die een keurige try maakte in de andere hoek van het veld. 5-7. Castricum antwoorde na 5 minuten alweer en breide de stand uit naar 5-12. Daarna was het Spakenburg aan zet, met een try van Jonathan Rijswijk in de 25e minuut en nog geen 2 minuten later was het Arie-Tjerk die ook scoorde. Beide conversies werden raak geschoten door Ruben Ruizendaal en Spakenburg stond hierdoor met 19-12 voor in de 27e minuut. In de laatste 10 minuten voor de rust was het Castricum die nog tweemaal wisten te scoren en hierdoor de gasten uiteindelijk met een voorsprong van 19-24 de rust in konden gaan.

In de tweede helft was het te zien ondanks de felle tegenstand vanuit de Spakenburgse zijde de gasten de overhand hadden en hierdoor nog vier maal tot scoren toe kwamen. Met een 19-44 eindstand werd er door de scheidsechter Sander Bootsman uit Almere afgefloten die tevens zijn laatste wedstrijd heeft gefloten en met welverdiend pensioen is gegaan.

Omdat een kampioen in de derde klasse dit jaar niet automatisch promoveert (Omdat de hogere klassen kleiner worden gemaakt) zal Spakenburg aankomende zaterdag 20 mei nog een promotiewedstrijd moeten spelen tegen een degradant uit de tweede klasse. Dit zal tegen RC Waterland 1 zijn te Purmerend.

Bekijk de volgende 50 foto's >> Fotografie: Wouter Koelewijn
Link naar: Google Photos