2024-03-23 | Spakenburg 2 – Eemland/ Pigs 3 | 88-05

Ruime winst voor Spakenburg 2

Afgelopen zaterdag had Spakenburg 2 een thuis wedstrijd op het programma staan tegen het cluster team Eemland/ Pigs 3. Dit betreft een combinatie van Eemland uit Amersfoort en the Pigs uit Arnhem.

Spakenburg weet meteen in minuut 1 van de wedstrijd te openen met een try van Julius en 5 minuten later was het Luuk-Martijn met een try. Jaap maakte daarna met mooie breaks vanuit de voorwaartsen 2 try’s achter elkaar en werd 1 van de conversies benut door Jonathan. Spakenburg stond hiermee na 16 minuten spelen al op een ruime voorsprong van 22-0. In de 21e minuut wist de 61e jarige veteraan van staal Gijs door te breken en zijn actie te belonen met een try en pakte Jonathan de conversie mee. 29-0. Na 26 minuten spelen begon Eemland/ Pigs steeds vaker tegengas te geven en konden ze na al deze strijd de nul van het bord af halen waardoor het 29-5 komt te staan. In het verdere verloop van de eerste helft weet Spakenburg nog een aantal keer te scoren met try’s van Julius en Gijs waardoor met een 41-5 score Spakenburg met ruime voorsprong de rust in mocht gaan.

In de tweede helft ging Spakenburg meteen weer aan de slag. Binnen 10 minuten werd er 4 keer gescoord met try’s van Klaas, Dirk, Ate en Tristan. Hiervan werden 3 conversies benut van Jonathan en had Spakenburg ondertussen na 50 minuten te hebben gespeeld een voorsprong van 67-5. Spakenburg was daarna het momentum even kwijt, Eemland/ Pigs wisten hierdoor bijna 20 minuten alle aanvallen af te weren en zelf nog een aantal pogingen te doen voor een score.
In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kon Spakenburg nog tot drie maal toe scoren. In de 68e minuut was het Jaap-Jan, in de 73e minuut Franz en uiteindelijk sloot Julius af met een try in de 76e minuut. Spakenburg won de wedstrijd met een 88-5 overwinning en Jaap-Jan en Julius werden na de wedstrijd bekroond als man of the match.