2024-04-13 | Spakenburg 1 – Pink Panthers 1 | 47-10 (Kampioen)

Rugby Club Spakenburg is kampioen en schrijft geschiedenis door te promoveren naar de 1e klasse.

Met nog twee wedstrijden te gaan had onze plaatselijke rugbyclub nog een overwinning nodig om zaterdag a.s. in de laatste wedstrijd van dit seizoen als kampioen aan te treden tegen de nummer twee Hilversum en met de 47-10 overwinning zijn de licht blauwen tot nu toe ongeslagen in de competitie.

Het begin was moeilijk, het was bekend dat de Pink Panthers er altijd fel ingaan in het begin maar de thuisploeg hield goed stand. Na ruim 10 minuten moest Spakenburg het 10 minuten met een man minder doen. Spakenburg leek hierdoor vleugels te krijgen waardoor Arie-Tjerk Razoux Schultz een mooie aanval afrondde met een try en Daan Strang de conversie benutte 7-0. Door slecht tackelen kon de tegenstander terugkomen naar 7-5. Intussen nam de thuisploeg het initiatief over en hadden de Panthers niets meer in te brengen. Lautaro Sarmiento en Strang tekenden voor 14-5 vervolgens Thom Isaak en Strang 21-5 terwijl Facundo Deliamea en Strang de eerste helft op 28-5 wisten af te ronden.

De tweede helft met wind tegen was Spakenburg 90% op de helft van de Panthers te vinden die overigens goed verdedigden tegen de harde Spakenburgse aanvallen. Julkian Koops opende het tweede bedrijf en Strang schoot weer raak 35-5. De mooiste try kwam van Fred (Juan Facundo Pereyra) de kleinste man van het veld, die in een run vanuit de verdediging wist te scoren wat 40-5 op het scorebord bracht. De Panthers mochten vanuit een vreemd genomen strafschop nog een keer tegen scoren maar maakte Arie-Tjerk Schultz en natuurlijk het kickwerk van Strang er een mooie 47-10 overwinning van.

Dat betekende dat het kampioenschap binnen was en volgend seizoen na 45 jaar de Spakenburgers in de eerste klasse zullen deelnemen en er dus een feestje was op sportpark de Vinken.

As zaterdag staat Hilversum uit nog op het programma en beide ploegen voor de winst willen gaan. Voor de radiostedelingen staat nog een play off te wachten om als nummer twee ook naar de eerste klasse te promoveren.

Bekijk de volgende 50 foto's >> Fotografie: Niels van Kesteren / Ate Swier
Link naar: Google Photos