De Geschiedenis van Rugbyclub Spakenburg

Eerste teamfoto

Rugby Club Spakenburg is opgericht op 11 mei 1978.

Dankzij een harde kern bestaan wij nog steeds mede doordat er een hecht vriendschap verband is. Dit is merkbaar in ons clubhuis waar gezelligheid altijd hoog in het vaandel staat, en waar tevens de sportieve prestaties nooit uit het oog verloren gaan.

Verder is de Rugbyclub Spakenburg uniek omdat het de enige vereniging in Nederland die om principiële redenen niet op zondag speelt. De club is erg flexibel. Op elke dag van de week heeft men al eens een competitie duel gespeeld. Door onze perfecte lichtinstallatie is dat mogelijk. Ook ontvingen wij in de af gelopen jaren meer dan 100 buitenlandse rugby teams die we altijd gastvrij ontvingen. Een lekkere pot rugby spelen met daarop volgend een perfecte derde helft.

De eerste gasten waren de Londense Centauers die op 20 maart 1982 ons sportpark bezochten, en waaraan we nog steeds goede herinneringen hebben.

Met Heinen & Hopman heeft de rugbyclub een top sponsor in huis. Alle spelers zijn verrast met een compleet nieuwe outfit voorzien van reclame op de shirts. Verder organiseerde de rugbyclub Spakenburg ieder jaar het traditionele Heinen & Hopman toernooi waaraan binnen en buitenlandse clubs aan mee deden. Dit is de laatste jaren veranderd in het Oranje Rugby Festijn. Dit vindt steevast, volgens traditie plaats op 26 april.

Heb je thuis nog oude foto’s die zeker de moeite waar zijn om aan deze site toe te voegen, schroom niet mail ze naar info@rugbyclubspakenburg.nl

Meer Foto's