2023-04-01 | RCS – Rush | 49-0

Wederom een winst met ruime cijfers voor de rugbyclub.

Op zaterdagmiddag 1 april 2023 vond er op het veld van Rugbyclub Spakenburg een wedstrijd plaats tegen Rugbyclub Rush uit Schagen.

De wedstrijd begon om 15:00 uur en stond onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Marit Bras. Spakenburg begon meteen sterk en opende de score met een try van Krijn Twigt, gevolgd door een conversie van Ruben Ruizendaal. Het was een goed begin voor de thuisploeg en het gaf hen meteen een voorsprong van 7-0. Na 10 minuten was het de beurt aan Tim Bos om te scoren. Vanuit een gewonnen scrum bemachtigde Jonathan Rijswijk de bal en stuurde deze de lijn in. Krijn Twigt paasde de bal met een mooie beweging over naar Tim Bos, die de actie afmaakte met een try in de hoek. Ruben Ruizendaal benutte wederom de conversie en bracht de score op 14-0. In het verdere verloop van de eerste helft wisten Krijn Twigt en Arno Mastenboek de score nog verder uit te breiden, 28-0. Vlak voor de rust wist Spakenburg met een slimme actie de bal te stelen van de tegenstander en gaven de voorwaartsen deze af aan Ruben Ruizendaal, die de actie beloonde met een try en conversie. Met deze ruime voorsprong van 35-0 ging Spakenburg de rust in.

In de tweede helft begon het harder te regenen en dat was ook terug te zien in het veld. De spelers gleden wat vaker uit en het veld kreeg wat meer te verduren. Toch wist Spakenburg de score verder uit te breiden met een try en conversie van Ruben Ruizendaal, waardoor de voorsprong op 42-0 kwam. Nog geen 10 minuten later was Ruben Ruizendaal weer niet te stoppen en legde hij de bal onder de palen van de tegenstander en benutte daarna weer zelf de conversie, waardoor de score op 49-0 kwam. In de laatste 30 minuten van de wedstrijd wisten beide teams niet meer te scoren. Rush hield stevig stand en was vastberaden om Spakenburg niet te makkelijk te maken. Ze kwamen zelfs bijna nog een aantal keer aan scoren toe, maar de verdediging van Spakenburg wist stand te houden. Na 80 minuten gespeeld te hebben in deze regenachtige en modderige omstandigheden floot de scheidsrechter de wedstrijd af en ging Spakenburg met een ruime 49-0 overwinning de derde helft in.