2024-02-03 | Pink Panthers 1 – RCS 1 | 10-40

Rugby Club Spakenburg doet zijn eigen tekort tegen de Pink Panthers.

Ze hadden er zin in en goed voorbereid. Toch kwam het Spakenburgse vijftiental de eerste minuten onder druk te staan. Na een kleine vijf minuten opende de thuisploeg met een drop goal en stond er 3-0 op het scorebord. De gasten waren direct wakker en namen het initiatief over om niet meer uit handen te geven.

Een mooie break van Bart van Donkelaar werd door Daan Strang verzilverd in een try en conversie 3-7. Een paar minuten later gevolgd door Juan Lautaro Sarmiento en conversie van Strang betekende 3-14. Het zou een Argentijns feestje worden want de volgende score was van Juan Facundo Pereyra Vallejo met weer Strang als afronder 3-21. Bart van Donkelaar en Strang bepaalden de eerste helft 0p 3-28.

De wedstrijd werd geleid door een Duitse dame die in Nederland woont en voortreffelijk het spel dicteerde, een aanwinst is voor het Nederlandse rugby. Zo ook in de tweede helft, die weer door Spakenburg werd bepaald. Faucundo Dellamera drukte daar de eerste try en wie anders dan Strang schoot de bal tussen de staanders 3-35. Het gastteam nam wat gas terug waardoor er wat minder gescoord werd en met nog 10 minuten te gaan bracht invaller Gaston Aye op 40 punten. Even was de focus op de wedstrijd weg waardoor de Panthers de eindstand op 10-40 wisten te zetten.

Eigenlijk een onnodige tegen try en meer moeten scoren. Coach Krijn Twigt was tevreden na afloop, we zouden het tempo hooghouden en dat hebben de mannen gedaan je ziet het team elke wedstrijd groeien.

Bekijk de volgende 50 foto's >> Fotografie: Amber Uit den Bogaard
Link naar: Google Photo’s