2024-01-27 | Paars/Roze/Gein 2 – RCS 2 | 43-10

Met 10 strijders, de coach en een enkele supporters vertrokken de heren van het tweede naar Nieuwegein voor een wedstrijd tegen het cluster en tevens koploper Paars/Roze/Gein 2 (Pink Panthers/ Wageningen en Nieuwegein). Het zonnetje scheen, het veld lag er goed bij en Spakenburg kreeg 4 spelers van de tegenstander ter aanvulling om er een mooie pot rugby van te maken.

PRG opende de score met een try en conversie in de 7e minuut en lukte het 13 minuten later deze verder uit te breiden naar 14-0. Spakenburg streed hard met mooie samenwerking en dit werd beloond met een try gemaakt door Laurens Rouvoet in de 25e minuut. PRG weet in de eerste helft nog 2 maal te scoren en hierdoor ging Spakenburg met een 26-5 achterstand de rust in. Tijdens de rust hadden Alex en Klaas dit keer een bruine fruitschaal geregeld om de hongerige maagjes te vullen.

In de tweede helft ging het redelijk steeds gelijk op, maar wist PRG in de 55e, 60e en de 75e minuut de voorsprong verder uit te breiden naar 43-5. In de laatse minuten van de wedstrijd had Spakenburg de overhand, nog even een try meegepakt door Jaap-Jan vd Geest en werd de wedstrijd afgefloten met een 43-10 eindstand.

“07 7-0 try en conv PRG
“19 14-0 try en conv PRG
“25 14-5 Try Laurens Rouvoet
“28 19-5 Try PRG
“37 26-5 Try en conv PRG