2022-10-29 | West Friesland – RCS1 | 15-68

Ruime winst voor rugbyclub

Op een zonnige en warme herfstdag vertrokken de heren van Rugbyclub Spakenburg einde ochtend al richting Hoorn om daar te spelen tegen Rugbyclub West-Friesland om 13:00.

Ruben Ruizendaal wist al vroeg in de wedstrijd de score te openen met een try en conversie. Vanaf de eigen trylijn wist Ruben de bal te onderscheppen en zetten hem op een lopen. Tijdens de sprint en handige bewegingen wist hij meerdere tegenstanders op het verkeerde been te zetten en te scoren onder de palen 0-7. Daarna was het 15 minuten lang een fysiek spelletje. Aan beide kanten werd er stevig verdedigd en kwam de bal er maar niet doorheen. In de 22e minuut koos West-Friesland ervoor een penalty met een kick tussen de palen te schieten om de 0 van het bord af te halen 3-7. In de 32e minuut wist de nieuwste aanwinst uit Australie Rhyan Wallace zijn eerste try voor Spakenburg te drukken 3-12. 5 minuten voor rust zette Spakenburg weer een actie op vanaf zijn eigen trylijn. Rhyan Wallace maakt een meter of 20 en geeft de bal af aan Ruben Ruizendaal. Wederom wist Ruben het hele veld weer door te zigzaggen en zagen zijn tegenstanders geen kans om hem tegen te houden. Met een 3-19 voorsprong ging Spakenbug de rust in.

In de tweede helft wist Spakenburg vrij vlot alweer te scoren. Vanuit een ruck situatie op eigen helft werd er nog een fase opgezet en ging de bal de lijn in. Jonathan Koelewijn maakte een mooie sprint en gaf de bal over aan Jaap Duijst welke met een snelle sprint langs de zij lijn de actie kon afmaken. 3-26. 10 minuten later was het Gideon van Kleij die de score verder kon uitbreiden. 3-33. En dit deed hij 10 minuten later nogmaals. 3-40. En nog geen 2 minuten later mocht Evert van Bochove scoren. In de 65e minuut was het West-Friesland die een gaatje zagen in de Spakenburgse verdediging en hiervan wisten te profiteren. 8-47. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd werd er nog 3 keer gescoord door Spakenburg en wist ook West-Friesland nog een try te bemachtigen. Met een eindscore van 15-68 ging Spakenburg met 5 punten in de tas weer richting huis.

6 Rush 1 4 2 1 1 11 109 66 43
7 ’t Gooi 3 5 2 2 1 11 124 136 -12
8 Ascrum AA 4 1 3 0 5 102 169 -67
9 Den Helder 6 1 5 0 5 128 416 -288
10 West-Friesland 4 0 4 0 1 73 232 -159
11 The Bassets 2 3 0 3 0 0 44 195 -151