▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2022-09-17 | Den Helder – RCS1 | 10-83

Winst voor rugbyclub met ruime cijfers tijdens openingswedstrijd

Afgelopen zaterdag begon voor Rugbyclub Spakenburg de competitie weer. Met op het programma meteen Den Helder uit. Het team verzamelde al vroeg in Spakenburg om de lange reis naar het noorden te maken. Helaas had Den Helder niet een volwaardig team en werden ze aangevuld door de wissels van Spakenburg. Dit gaf diverse nieuwe leden van Spakenburg meteen de kans om extra minuten te mogen maken en konden de nieuwe trainer/ coaches Krijn Twigt en Jeffrey Nuijten zien wat ze in huis hadden.

Binnen 10 minuten kon Jaap Duijst de score openen inclusief conversie van Jonathan Rijswijk stond er 0-7 op het bord. Jonathan Rijswijk zette 5 minuten later de tegenstander op het verkeerde been door de penalty snel te nemen en scoorde zelf inclusief de conversie. 0-14. In de laatste 15 minuten van de eerste helft Scoorde Juan-Pablo Inverni nog 2 keer en kon ook Tim Bos zijn  eerste try maken voor Spakenburg. Vlak voor de rust wist Den Helder meer druk uit te oefenen op Spakenburg. Dit resulteerde na een aantal fases met een try in de hoek. Met een 5-33 voorsprong ging Spakenburg met een goed gevoel de rust in.

Meteen na de rust wist Den Helder door de Spakenburgse verdediging heen te rennen en wederom te scoren in de hoek. 10-33. Daarna draaide de wedstrijd om. Spakenburg breidde de score verder uit binnen 20 minuten met 2 try’s van Tristan Lamme, een try van Wouter van Twillert, Julian Koops, Zeger van Twillert en Trevor Rode. In alle gevallen werden ook de conversies raak geschoten door Jonathan Rijswijk. 10-71. In de 60e minuut was het Zeger van Twillert die nog een try meepakte en aan het einde van de wedstrijd in de 68e minuut was het Arno Mastenbroek die vanuit zijn eigen 22 meter gebied het op een sprintje zette langs de zijlijn en zijn actie afmaakte met een try. Na 70 minuten besloot de scheidsrechter de wedstrijd 10 minuten eerder af te fluiten in verband met het grote krachtsverschil.

Spakenburg wint hierdoor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 10-83.

5 Haarlem 2 0 0 0 0 0 0 0 0
6 ’t Gooi 3 0 0 0 0 0 0 0 0