Skip to content
Datum:
Categorie:
▼ Vorige wedstrijd RCS1

▼ Volgende wedstrijd RCS1

▼ Vorige wedstrijd RCS2

▼ Volgende wedstrijd RCS2

▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2022-10-08 | RCS1 – Ascrum AA | 50-22

Rugbyclub pakt winst in eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdag startte de ochtend met een gezellig en wederom geslaagd TB (Turven & Benjamins) toernooi voor de jeugd op Sportpark de Vinken. Tijdens de ochtend waren er sportieve wedstrijden te zien van onder andere de Spakenburgse jeugd met de leeftijden van 6 tot en met 9 jaar spelend tegen teams uit de regio.

In de middag was het de beurt aan de senioren. Deze hadden de oud studenten van Ascrum uit Amsterdam op bezoek genaamd Ascrum AA.

Spakenburg wist meteen na 2 minuten al op voorsprong te komen. Met een snelle actie vanuit een ruck op de middellijn zag Jonathan Rijswijk een opening in de verdediging en gaf de bal over aan Julian Koops. Deze wist met een sprint langs de zijlijn zijn tegenstanders van zich af te houden en de bal onder de palen te drukken (5-0). Ascrum liet het hier niet bij zitten en gaf de 10 minuten daarna flinke weerstand en waren ze in staat de stand gelijk te brengen met 5-5 in de 13e minuut. Daarna duurde het weer even in de eerste helft dat Spakenburg goede kansen kon benutten. In de 26e minuut was het Tim Bos die scoorde en nog geen 2 minuten later schudde Jaap Duijst de tegenstander wakker met een try tussen de palen. Inclusief de conversie van Ruben Ruizendaal stond Spakenburg na 36 minuten voor met 24-5. Vlak voor de rust wist Ascrum met een snelle actie door te breken, maar was het Ate Swier die deze actie kon stoppen met een onbewuste hoge tackle. Aangezien door deze overtreding Ascrum een score werd ontnomen besloot de referee hier een gele kaart voor te geven en tevens een penalty try toe te kennen aan Ascrum. Met een ruststand van 24-12 ging Spakenburg met een geringe voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging het redelijk gelijk op, de heren van Ascrum waren erg sterk in verdediging en beide teams wisten niet altijd alle fouten goed te benutten. In de 50e minuut lukte het Jonathan Rijswijk met een aantal behendige bewegingen meerdere tegenstanders van zich af te houden en te scoren. Inclusief de rake conversie van Ruben Ruizendaal breidde de score zo verder uit naar 31-12. Daarna was het Ascrum die weer wisten te antwoorden in de 56e minuut (31-17).

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd ging het weer redelijk gelijk op. Spakenburg wist 2 keer te scoren in de 62e en 75e minuut (45-17). Ascrum had nog geen zin om de wedstrijd af te ronden en wisten vlak voor het einde nog even te scoren. Maar ook Spakenburg zat nog in de flow en was het Tristan Lamme die in de laatste minuut de laatste try van de wedstrijd kon maken. Met een 50-22 overwinning was het tijd om de gerookte zalmen uit de kast te halen en te starten met de derde helft.

Back To Top