2022-12-10 | The Bassets 2 – RCS1 | 17-96

Rugbyclub pakt een ruime winst tegen hekkensluiter

Afgelopen zaterdag in de ijzige kou en dichte mist vertrokken de senioren van Rugbyclub Spakenburg richting Sassenheim om een wedstrijd te gaan spelen tegen de hekkensluiter van de competitie rugbyclub the Bassets 2. Aangekomen bleek door enkele last minute afmeldingen bij de tegenstander een tekort van spelers aan de zijde van de Bassets. Na overleg leende Spakenburg een aantal spelers uit en werd er met de scheidsrechter besloten om 2 keer 30 minuten te gaan spelen in plaats van de gebruikelijke 40.

Spakenburg opent al binnen enkele minuten met een try en conversie van Ruben Ruizendaal. Kort daarna kon Julian Koops vrij snel de score verder uitbreiden met een snelle en lange sprint langs de lijn en drukte de bal onder de palen. 0-14. In de 15e en 17e minuut was het Arie-Tjerk Razoux Schultz die tot 2 keer toe snel achter elkaar wist te scoren. 0-28. Verder in de eerste helft scoorde Jonathan Rijswijk, Arie-Tjerk Razoux Schultz nogmaals en uiteindelijk Ruben Ruizendaal nog een keer waarmee Spakenburg met een 0-49 voorsprong na 30 minuten de rust in ging.

In de tweede helft werden er een aantal spelers gewisseld zodat er iets meer tegenstand gecreëerd kon worden door de Bassets. Trainer/ coach en tevens oud international Krijn Twigt trok afgelopen zaterdag ook zijn schoenen aan en wist in zijn debuut meteen te scoren in de hoek aan het begin van de tweede helft, de conversie die daarop volgde was de enige conversie die deze wedstrijd door Spakenburg werd gemist. 2 minuten later was het Jaap Duijst die scoorde en zelf de conversie nam. 0-61. Daarna was het even de beurt aan de Bassets, na een aantal acties konden ze meters maken en was het uiteindelijk de uitgeleende speler van Spakenburg Jesse Grob die tegen zijn eigen ploeg wist te scoren. 5-61. In het verdere verloop van de tweede helft scoorde Spakenburg nog een aantal keer tot en met de 48e minuut. 5-96. In de laatste paar minuten zette de Bassets nog even de schouders eronder en wist ditmaal de uitgeleende speler Arie-Tjerk Razoux Schultz te scoren voor de Bassets. 12-96. Vlak voor het einde van de wedstrijd pakte de Bassets nog 1 score mee en werd er door de scheidsrechter afgefloten met een eindscore van 17-96.