▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2022-11-19 | t Gooi – RCS1 | 24-40

Ervaren tegenstander maakte het de rugbyclub lastig

Afgelopen zaterdag speelde de heren van Spakenburg uit in Naarden tegen de heren van het Gooi met de nodige jaren rugby ervaring.

Op een koude zaterdagmiddag tegen het vriespunt en koude windje startte om 14:00 de wedstrijd. Spakenburg had in de eerste 20 minuten moeite om in het spel te komen. De ervaren heren van het Gooi hielden de bal veel in de voorwaartsen waardoor Spakenburg niet in het spel kon komen. Uiteindelijk was het Jaap Duijst die na 17 minuten de score wist te openen inclusief de conversie van Ruben Ruizendaal. 0-7. Na 25 minuten spelen wist het gooi met een try de score weer gelijk te brengen tot  7-7. Met nog 10 minuten op de klok voordat de spelers mochten uitrusten was het Arno Mastenbroek die Spakenburg weer op voorsprong kon brengen met 7-12. Met deze tussenstand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft opende het Gooi weer met een try en was wederom de stand weer gelijk met 12-12. In de 50e en 54e minuut was het 2 keer toe Ruben Ruizendaal die de score verder kon uitbreiden inclusief conversies voor Spakenburg naar 12-26.  In de laatste 20 minuten ging het heen en weer. Het gooi scoorde in de 60e minuut, kort erna was het Jaap Duijst die weer wist te scoren inclusief de rake conversie van Ruben Ruizendaal 19-33. 10 minuten voor het einde kon het Gooi nog een keer doorbreken en de stand terugbrengen naar 24-33. In de laatste minuut was het wederom Ruben Ruizendaal die de wedstrijd kon afmaken met een try en conversie waarmee de eindscore uitkwam op 24-40.