2022-11-12 | RCS1 – Rush | 61-10

Rugbyclub blijft maar winnen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen SRC Rush op het programma uit Schagen.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd bleef het lang 0-0 op het bord. Spakenburg speelde voornamelijk op de helft van Rush en wisten de acties steeds niet af te ronden. In de 20e minuut kon Spakenburg dan eindelijk scoren. Rush had een penalty mee welke niet uit werd geschoten, de bal werd opgevangen, ging bij Spakenburg de lijn in en vanuit het eigen 22 meter gebied maakte Jaap Duijst een lange sprint richting de palen van de tegenstander. Inclusief de rake conversie van Ruben Ruizendaal kwam Spakenburg hierdoor op een 7-0 voorsprong. Een kleine 5 minuten later onderschepte Jonathan Rijswijk de bal, gooide hem de lijn verder in en kon Tristan Lamme de actie verder afmaken. 14-0. Verder wisten Jonathan Rijswijk en Ruben Ruizendaal verder in de eerste helft de score nog verder uit te breiden waardoor Spakenburg met een 28-0 voorsprong de rust in ging.

Vrij vlot al in de tweede helft ging Spakenburg verder met scoren. Ruben Ruizendaal werd net voor de try lijn tegengehouden, ging naar de grond en gooide nog snel de bal over naar Sander van Wincoop die de actie afmaakte. 35-0. Na 50 minuten spelen was het eindelijk Rush die de 0 van het bord af haalden. Vanuit een gewonnen line-out vlak voor het try gebied van Spakenburg werd een maul opgezet en bleven de heren van Rush doorstappen totdat de try lijn bereikt was. 35-5

Rhyan Wallace wist daarna 2 keer voor Spakenburg te scoren in de 52e en 57e minuut 49-5 In de 65e minuut was het Rush weer die terugkwam, na meerdere fases en uiteindelijk met een penalty voor de try lijn zette ze goede druk en wisten ze door de Spakenburgse verdediging heen te breken. 49-10. In de 72e minuut van de wedstrijd was het Tim Bos die in het uiterste hoekje van het try gebied wist te scoren. 54-10. Aan het einde van de wedstrijd was er nog een mooie actie aan de Spakenburgse zijde, Rhyan Wallace kickte de bal naar voren, rende er achteraan, ving hem op en gaf hem meteen over aan Arie-Tjerk Razoux Schultz die hiermee zijn eerste try wist te scoren. Met ook deze laatste conversie raak was het Ruben Ruizendaal die 8 van 9 conversies raak heeft geschoten. Spakenburg rond op deze zonnige zaterdagmiddag de wedstrijd af met een 61-10 eindstand.

5 Alkmaarse 5 2 2 1 12 175 104 71
6 ’t Gooi 3 6 2 3 1 11 134 169 -35
7 Rush 6 2 3 1 11 119 191 -72
8 Ascrum AA 6 2 4 0 10 146 210 -64
9 West-Friesland 6 1 5 0 6 116 286 -170
10 Den Helder 6 1 5 0 5 128 416 -288
11 The Bassets 2 5 0 5 0 0 56 278 -222