▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2022-11-05 | RCS1 – Alkmaarse | 43-8

Wederom winst voor de rugbyclub in fysieke wedstrijd

Zaterdag 5 november speelde de rugbyclub thuis een wedstrijd tegen Alkmaar. Op papier altijd een sterke en fysieke ploeg wat vaak in een harde maar mooie pot rugby resulteert en dat was op het veld ook weer terug te zien.

Ruben Ruizendaal wist net zo als de week ervoor de wedstrijd weer vroeg te openen met een score in de 7e minuut. Inclusief de conversie die hij ook zelf nam stond Spakenburg met 7-0 voor. In de 13e minuut kon Spakenburg weer scoren. Met een gewonnen scrum en meerdere fases pakte de Spakenburgers steeds meer meters richting de trylijn toen de bal eenmaal de lijn in ging belande deze aan het einde bij Mark Beukers en wist de actie af te ronden. 12-0. Een kwartier later nadat het een tijdje redelijk gelijk op ging wist Spakenburg weer een succesvolle aanval op te bouwen. Arno Mastenbroek stapte dwars door de verdediging heen en moest gestopt worden door meerdere tegenstanders tegelijk waardoor Jonathan Rijswijk met een pick and go de bal snel oppakte en een gat in de lijn zag waarvan hij kon profiteren. 17-0. In de laatste 10 minuten van de tweede helft werd er nog een aantal keer gescoord. Alkmaar benutte een penalty tussen de palen in de 32e minuut, Jaap Duijst scoorde in de 35e minuut en Alkmaar wist vlak voor de rust nog een tegen try te drukken. Daarmee ging Spakenburg met een 24-8 voorsprong de rust in.

In de tweede helft duurde het weer even voordat er gescoord mocht worden. Spakenburg bemachtigde een free kick na overtreding van Alkmaar, deze ging snel de lijn in naar Gideon van Kleij, 4 man wisten hem niet te tackelen en hij kon daarom al snel zijn actie belonen met een try, ook Ruben Ruizendaal wist deze conversie mee te pakken. 31-8. Eindelijk was het de beurt aan de voorwaartsen om te scoren. Vanuit de line-out pakte de nummer 10 Rhyan Wallace de bal op en samen met de voorwaartsen maakten ze de meters. Alkmaar maakte een overtreding vlak voor de trylijn de bal werd genomen door Jonathan Rijswijk en ging meteen naar de Argentijnse prop Maximo Pelegrini die al op snelheid was en met zijn volle gewicht niet meer gestopt kon worden. 36-8. in de slotfase van de wedstrijd was het wederom Spakenburg die nogmaals mocht scoren. Vanaf de middellijn ontving Gideon van Kleij de bal, hij manoeuvreerde behendig door de Alkmaarse verdediging en meerdere tackles werden gemist. Uiteindelijk beloonde hij zichzelf en het team met een try en wist daarna ook Tristan Lamme met een conversie tussen de palen de wedstrijd af te ronden met een 43-8 eindstand.  Deze wedstrijd was kort samengevat een mooie pot rugby om te zien en te ervaren waar het hard op hard ging in de voorwaartsen, mooie tackles werden gemaakt en acties goed werden opgevolgd door de lijn.

6 Rush 5 2 2 1 11 109 130 -21
7 ’t Gooi 3 6 2 3 1 11 134 169 -35
8 West-Friesland 5 1 4 0 6 106 242 -136
9 ASCRUM AA 5 1 4 0 5 102 198 -96
10 Den Helder 6 1 5 0 5 128 416 -288
11 The Bassets 2 3 0 3 0 0 44 195 -151