▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2022-04-02 | RCS1 – Castricum 3 | 19-34

Ook Castricum was te sterk dit keer voor de lokale rugbyclub

Afgelopen zaterdag kwam Castricum 3 met een hele delegatie met de bus voor een gezellig dagje Spakenburg.

Castricum weet na 15 minuten de score te openen na een actie vanaf de middellijn en met meerdere fases weten de voorwaartsen door te breken en uiteindelijk de try te scoren. Inclusief conversie stonden de gasten dan ook al 0-7 voor. Nog geen paar minuten later was het weer raak. Vanaf een scrum op de middellijn ging de bal de lijn in, deze konden met een snelle behendige actie er door heen rennen en breidde zo de voorsprong voor Castricum verder uit met 0-12. Spakenburg weet de wedstrijd op dat moment nog niet echt om te draaien, in de 27e minuut was het nogmaals Castricum die scoorde. 0-17. In de laatste 15 minuten van de eerste helft had Spakenburg veel meer balbezit en was het spel ook dreigender aan de trylijn van Castricum. Op slag van rust weet Spakenburg dan toch de nul van het bord af te halen, Mark van de Broek wist na de snelle actie van Jonathan Rijswijk een try te drukken en inclusief de conversie van Wouco de Graaf ging Spakenburg met een 7-24 achterstand de rust in.

De tweede helft ging er nog harder aan toe, de vele overtredingen die Castricum deze wedstrijd maakte wist Spakenburg niet optimaal te benutten. Vanuit een lineout welke gewonnen werd door Spakenburg kreeg Ruben Ruizendaal de bal in zijn handen, hij maakte een sprintje en zette wel 6 man op het verkeerde been en beloonde zijn actie met een try. Ook deze conversie werd weer benut door Wouco de Graaf. 14-24. Kort daarna weet Castricum een penalty kick te benutten 14-27. Castricum weet in de 77e minuut de score nog verder uit te breiden naar 14-34. In de laatste minuut van de wedstrijd weet Gideon van Kleij nog de score terug te dringen naar 19-34. Met deze stand werd de wedstrijd daarna ook afgefloten.

Bekijk de volgende 50 foto's >> Fotografie: Niels van Kesteren
Link naar: Google Photos