2022-03-26 | Bulldogs 1 – RCS1 | 24-12

Rugbyclub laat het liggen tegen de koploper

Er stond afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op de planning voor de lokale rugbyclub in Almere tegen de Bulldogs. Waarin Spakenburg het gat kon dichten voor de nummer 1 positie of de Bulldogs juist konden gaan uitlopen.

Door enkele blessures nog van de wedstrijd tegen Haarlem van 3 weken geleden startte Zeger van Twillert en Jaap Jan van de Geest afgelopen zaterdag in de basis. Om 13:00 begon de wedstrijd in Almere waarin de Bulldogs flink druk wiste uit te oefenen op de helft van Spakenburg. Dit resulteerde dan ook al snel in een 7-0 voorsprong voor de Bulldogs. Spakenburg kreeg een hoop penalty’s tegen van de scheidsrechter en de Bulldogs wisten in de eerste helft de score verder uit te breiden naar 19-0. Aan het einde van de eerste helft kon Spakenburg alsnog de score openen. Mario Terlouw kon met een individuele actie doorbreken en het op kracht en snelheid afmaken zodat er met een 19-5 score de nul van het bord af was.

In de tweede helft ging het redelijk gelijk op en nam Spakenburg steeds meer initiatief. Maar ook in de tweede helft kreeg Spakenburg veel penalty’s te verduren waardoor ze steeds uit de flow werden gehaald. De Bulldogs wisten de score nog verder uit te breiden naar 24-5 en vlak voor het eindsignaal kon Jaap Duijst nog antwoorden zodat de eindstand uiteindelijk op 24-12 kwam te staan.

Aankomende zaterdag is er weer een wedstrijd op Spakenburgse bodem tegen Castricum 3.