2022-02-12 | Den Helder – RCS1 | 14-111

Rugbyclub sluit ongeslagen de eerste fase van de competitie af met ruime cijfers.

Afgelopen zaterdag gingen de heren van Rugbyclub Spakenburg met de bus op pad naar Den Helder om te spelen tegen de nummer 10 uit de competitie.

De eerste 20 minuten speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van Den Helder. Spakenburg wist in die 20 minuten met try’s van onder andere Roy Brouwer, Arno Mastenbroek, Mark Schutte, Gideon van Kleij en Mario Terlouw de score flink uit te breiden naar 0-40 en daar bleef het de eerste helft ook niet bij. Met 2 try’s van Arno Mastenbroek die kort achter elkaar wist te scoren breidde de stand verder uit naar 0-54 in de 25e minuut. Na deze 25 minuten begon Den Helder meer druk uit te oefenen op Spakenburg en profiteerde van een aantal overtredingen. Door een goede opvolging van Den Helder konden ze uiteindelijk de score 0 van hun bord afhalen inclusief een rake conversie 7-54. In de laatste 10 minuten van de tweede helft scoorde Mark van de Broek en Mark Schutte nog een try en ging Spakenburg met een ruime voorsprong van 7-68 de rust in.

In de tweede helft ging Spakenburg verder met waar het gebleven was. Maximo Pelegrini scoorde al binnen een paar minuten en ook Enzo Beyhum scoorde 2 minuten later met een flinke run vanuit het eigen 22 meter gebied naar de andere kant van het veld, halverwege deze actie zag de tegenstander al in dat ze hem niet meer konden inhalen en haakte af. 7-82. 5 minuten later was er weer een mooie actie vanuit Spakenburg, helemaal vanaf de achterlijn werd de bal met diverse fases naar voren gebracht door Gideon van Kleij en Arno Mastenbroek. Toen Arno werd tegengehouden ging de bal naar Jonathan Koelewijn die hem weer af gaf aan zijn broer Cornelius Koelewijn die in zijn debuut wedstrijd zijn eerste try wist te drukken. 7-89. Daarna volgende er nog een aantal try’s aan de Spakenburgse kant tot aan de 71e minuut 7-111. Den Helder wilde nog niet opgeven en met een aantal fases voor de try lijn van Spakenburg wisten ze nogmaals te scoren 14-111 wat tevens de eindstand werd. 17 van de 13 conversies werden in de wedstrijd gescoord door Mark Schutte.

Met deze overwinning sluit Spakenburg ongeslagen de eerste fase van de competitie af. Vanaf volgend weekend start de tweede fase van de competitie waarin Spakenburg nog een gehele competitie tegen de top 6 zal spelen voor het kampioenschap.