Iedere woensdag is er een rugbyinstuif van 18:30 tot 19:30 uur

Jonge kinderen vanaf 7 jaar kunnen al met rugby beginnen. Bij jonge kinderen zijn spel en plezier belangrijke aspecten en daarom worden er bij de eerste categorieën nog geen wedstrijden gespeeld maar spelenderwijs de regels uitgelegd. Kinderen trainen en spelen per seizoen in verschillende leeftijdscategorieën:

Leeftijdscategorieën jongste jeugd Spelers Veld
Guppen < 6 jaar x x
Turven < 8 jaar 6 20x30m
Benjamins < 10 jaar 8 35x60m
Mini’s < 12 jaar 12 45x70m

Wanneer kinderen wat ouder worden, gaan ze steeds meer het echte rugbyspel spelen. Veiligheid staat dan altijd voorop! Kinderen moeten vooral plezier in het spel beleven en niet het gevoel hebben wekelijks te moeten presteren in een competitie. Het is ook om die reden dat de jeugdcompetitie pas vanaf de leeftijdscategorie “Cubs” begint.

Jeugdcompetitie spelen

De oudere jeugd gaat competitie spelen. De trainingen zijn meer en meer gericht op de wedstrijden en het gaat er soms stevig aan toe. Hoe ouder de spelers, hoe meer rugbyregels uit het volwassen rugby worden toegepast. In de jeugdcompetitie wordt gespeeld om het Nationaal Kampioenschap in de onderstaande leeftijdscategorieën. De oudere jeugd is per seizoen ingedeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

Leeftijdscategorieën oudere jeugd Spelers Veld
Cubs < 14 jaar 15 groot veld
Junioren < 16 jaar 15 groot veld
Colts < 18 jaar 15 groot veld

Lijkt rugby jou wat, kom dan vrijblijvend meetrainen. Het eerste half jaar train je gratis mee.

Iedere woensdag is er een rugbyinstuif van 18:30 tot 19:30 uur

Wil je je aanmelden vul dan het formulier in op de pagina [Lid worden]