2022-05-14 | RCS1 – ’t Gooi 3 | 20-12

Rugbyclub ’t Gooi net even te sterk

Rugbyclub Spakenburg speelde na 3 weken rust eindelijk weer een wedstrijd en ditmaal uit tegen ’t Gooi 3 in Naarden.

Het Gooi opende al vroeg in de wedstrijd met een penalty kick tussen de palen en zette de stand op 3-0. Gedurende de eerste helft ging het er fysiek hard aan toe en zag je dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. In de 30e minuut was het Spakenburg die eindelijk wisten te scoren. Jonathan Rijswijk wist vanuit de ruck met de bal er doorheen te rennen op hoge snelheid wist niemand hem meer bij te houden waardoor de bal achter de palen werd gedrukt. Ruben Ruizendaal maakte daarna de conversie en Spakenburg stond daardoor voor met 3-7. Deze stand bleef het dan ook tot en met de rust.

In de tweede helft rond de 55e minuut was het Mario Terlouw die een mooie break maakte vanaf de middellijn maar werd net voor de trylijn tegengehouden. De bal werd vanuit de ruck de voorwaartsen in gegooid en het was uiteindelijk Arno Mastenbroek welke de try kon afmaken. 3-12.

Daarna draaide de wedstrijd om. Het gooi wist te antwoorden met een try in de 60e minuut en bracht hiermee de score terug naar 8-12. En nog geen 10 minuten later was het wederom het Gooi die scoorde en hiermee weer voor kwam te staan met 13-12.  In de slotfase van de wedstrijd bleef het nog even spannend, maar 5 minuten voor de tijd wist het Gooi de score veilig te stellen door nogmaals te scoren en sluiten hiermee de wedstrijd af met 20-12.