▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2022-04-23 | Haarlem 2 – RCS1 | 22-24

Rugbyclub pakt wederom winst

Afgelopen zaterdag speelde RC Spakenburg een uitwedstrijd tegen RFC Haarlem 2. De vorige keer was het Haarlem die wist te winnen met 17-27.

In de eerste helft kon  Mario Terlouw na 12 minuten de score te openen met 0-5 en was het Wouco de Graaf die de voorsprong verder uitbreidde met een try waarin hij de bal met een mooie actie wist te onderscheppen en schoot daarna ook de conversie raak in de 18e minuut (0-12). Haarlem wist eindelijk na 30 minuten de nul van het bord af te halen met een try. (5-12). Vlak voor de rust kon Jonathan Rijswijk de score verder uitbreiden met een mooie try en conversie van Wouco de Graaf. Met een 5-19 voorsprong ging Spakenburg met een goed gevoel de rust in.

Meteen na de rust was Haarlem in de gelegenheid om meteen de score terug te brengen naar 12-19. Victor Franzel wist dit te beantwoorden met een try in de 50e minuut. (12-24). Na 58 minuten werd Mark van den Broek met een rode kaart het veld afgestuurd door een gevaarlijke tackle en vanaf dat moment draaide de wedstrijd om en moest Spakenburg continu de aanvallen van Haarlem afwenden en stond flink te verdedigen. Ook Haarlem kreeg vlak na die rode kaart een gele kaart door een hoge tackle waardoor ze 10 minuten met 1 man minder speelde. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het Haarlem die nog 2 keer scoorde en de stand terugbracht naar 22-24. Deze laatste 5 minuten waren erg spannend, Spakenburg verdedigde met hand en tand. Haarlem stond in de laatste minuut nog aan te kloppen aan de trylijn van Spakenburg, maar maakte een knock-on waardoor de bal naar voren viel en de scheidsrechter de wedstrijd affloot met een 22-24 overwinning voor Spakenburg.