2019-03-16 | RCS1 – Den Helder 1 | 53-15

Rugby Club Spakenburg overtreft zichzelf.

Rugby Club Spakenburg had afgelopen zaterdag RC Den Helder op bezoek. Waar 4 weken geleden het team nog klop kreeg met 73-42 stonden ze wederom een zware thuiswedstrijd te wachten.

In het begin ging het gelijk op. Mark Schutte die nog steeds in goede vorm is wist na 13 minuten op snelheid te scoren en wist Wouco de Graaf de conversie te benutten. 7-0. Den Helder liet zich niet uit het veld slaan en wisten via hun voorwaartse in de 17e minuut te scoren en kwamen op 7-5. Door 2 benutte penalty’s van Spakenburg werd de voorsprong uitgebreid naar 13-5. De rest van de eerste helft ging het redelijk gelijk op maar vlak voor rust wist Fernando Rijswijk dwars door midden erdoor heen te beuken en na een run van 40 meter te scoren. Inclusief de conversie van Wouco de Graaf kwam de ruststand op 20-5.

In de tweede helft had de thuisploeg de harde wind tegen en was de verwachting dat Den Helder hierdoor in het voordeel zou zijn. Door de voorsprong was er voldoende vertrouwen en wist Spakenburg meteen goed druk uit te oefenen, door een hoge tackle van Den Helder vlak voor de try line besloot de referee een penalty try toe te kennen aan Spakenburg 27-5. Den Helder nam daarna de kick-off die in de armen van Fernando Rijswijk kwam, hij zette het meteen op een snelle sprint ging 5 man voorbij en drukte de bal netjes onder de palen. Kort daarna was het wederom Mark Schutte die scoorde en de conversie werd benut. 41-5. Na 50 minuten stond Spakenburg al ruim op voorsprong en pas vanaf de 62e minuut was het Den Helder die weer kon scoren, 8 minuten later was het wederom Den Helder en kwam de stand op 41-15.

In de laatste 10 minuten wist Spakenburg nog 3 maal te scoren, eerst was het Wouter Beukers, die zijn eerste try voor Spakenburg maakte, 3 minuten later alweer Mark Schutte en in de laatste minuut was het Jonathan van Kleij die de laatste wist te maken. Na een regenachtige en winderige dag wist Spakenburg positief en succesvol af te sluiten met 60-15.