▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2017-12-16 | RCS1 – Tarantula1 | 39-05

Winst voor RC Spakenburg in de laatste wedstrijd voor de winterstop

Afgelopen zaterdag had  Rugby Club Spakenburg de studenten uit Tilburg  genaamd Tarantula op bezoek. Tijdens de uitwedstrijd aan het begin van het seizoen tegen Tarantula wist Spakenburg al ruime cijfers neer te zetten en won die wedstrijd met 0-86.

In de eerste helft speelde Tarantula een heel sterk spel en wist Spakenburg niet te scoren. In de 25e minuut was het Tarantula die met een sterke actie scoorde en daarmee de stand tot aan de rust 00-05 bleef.

Spakenburg ging meteen na de motiavtional speech van aanvoerder Julian Beukers tijdens de rust er hard tegen aan en na 1 minuut wist Jacco Molenaar in de hoek te scoren wat de stand bracht op 05-05. 4 minuten later werd Mark Schutte belemmerd (tackle zonder bal) in het try gebied wat resulteerde in een penalty try 12-05. Daarna was Spakenburg los, Kees Veldhuizen wist te scoren in de 51e minuut waarna Evert van Bochoven doorbrak in de 54e minuut. Tevens werd deze conversie benut door Michiel Visser wat de stand toen bracht op 24-05. Na enkele wissels aan de kant van Spakenburg hadden ze er nog geen genoeg van. In de 59 minuut wist Mark Beukers na een actie met zijn broer Julian Beukers zijn eerste try voor Spakenburg binnen te halen.

Daarna was het Mark Schutte die in de 65e en 72e minuut nogmaals wist te scoren. In de laatste 7 minuten heeft Tarantula nog flink gestreden maar bracht dat niet meer tot een score. En eindigde de stand op 39-05

25″ 00-05 Tarantula
41″ 05-05 Jacco Molenaar
45″ 12-05 Penalty try RCS
51″ 17-05 Kees Veldhuizen
54″ 24-05 Evert van Bochoven, Conversie Michiel Visser
59″ 29-05 Mark Beukers
65″ 34-05 Mark Schutte
72″ 39-05 Mark Schutte