2014-02-01 | RCS – Dwingeloo | 46-07

Zaterdag 1 februari 2014 stond de thuis wedstrijd tegen RC Dwingeloo op het programma. Omdat we uit met 47-00 verloren hadden was er  natuurlijk nog een appeltje te schillen. (Zie vorige wedstrijdverslag tegen Dwingeloo).

RC Spakenburg begon sterk en hield de druk er vanaf het eerste fluitsignaal er al goed op. Toch wist RC Dwingeloo er in de 20e minuut door heen te breken en de stand inclusief conversie op 0-7 te brengen. Er was op dat moment nog niks besloten in de wedstrijd. Beide teams gingen redelijk gelijk op maar het was Jurgen de Graaf die er door heen wist te breken en de stand in de 36e minuut op 5-7 te brengen. 3 minuten later was het Jan de Boer die een try wist te scoren en de conversie van Evert van Bochove ging netjes tussen de palen wat de ruststand op 12-7 bracht.

Vrij  vlot na de kick-off van RC Spakenburg in de tweede helft wist Akini Ross na een fout van RC Dwingeloo in het try gebied de bal te veroveren en een try te drukken. 13 minuten later was het wederom Akini Ross die door wist te breken en een try drukte. Aangezien Akini Ross toch graag een hattrick wilde scoren… drukte hij in de 58e minuut nog een try en was het Evert van Bochoven die de conversie netjes binnen schoot. 5 minuten later was het Laurens Rouvoet die een try wist te drukken. De wedstrijd was groten deels beslist. RC Spakenburg zat lekker in hun vel en wist uiteindelijk ook in de  laatste 5 minuten nog 2 tries te scoren (door Sven Bulens en Henk-Leen Bos) wat de eindstand uiteindelijk op 46-7 bracht.

RC Spakenburg staat door deze overwinning momenteel op de 6e plaats in de competitie met nog 2 thuis wedstrijden te gaan. (RC Rush en RC Haarlem).

08-02-2014: RC SpakenburgRC Rush 15:00 te Bunschoten (Sportpark de Vinken)

29-03-2014: RC SpakenburgRC Haarlem 15:00 te Bunschoten (Sportpark de Vinken)