2022-05-28 | Castricum 3 – RCS1 | 39-22

Ook Castricum te sterk voor de rugbyclub in laatste wedstijd van het seizoen.

Rugbyclub Spakenburg ging voor de laatste wedstrijd van het seizoen op pad naar Castricum. In deze wedstrijd speelde Spakenburg de eerste 15 minuten sterk spel en speelde deze zich voornamelijk af aan de helft van Castricum. Na 18 minuten was er eindelijk een kans voor Castricum zelf en wisten deze dan ook meteen te benutten door een mooie opbouw en af te maken in de hoek. En nog geen 5 minuten later was het wederom Castricum die de score met 12-0 verder kon uitbreiden. Na 30 minuten wist Spakenburg eindelijk te antwoorden. Ruben Ruizendaal wist de try te maken en Wouco de Graaf benutte daarna de conversie tussen de palen. 12-7. Castricum was scherp en meteen 2 minuten later konden ze meteen weer terug antwoorden met een try. Castricum ging daardoor ook met een 19-7 voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging het wat over en weer. Ruben Ruizendaal wist nogmaals in de 50e minuut met een flinke sprint zijn tegenstanders van zich af te houden en scoorde onder de palen. Samen met de conversie van Wouco de Graaf was de score teruggebracht naar 19-14. Kort daarna was het Castricum die een penalty mee pakte tussen de palen en ook kort daarna Spakenburg dit deed. 22-17. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd wist Castricum de score verder uit te breiden met een try in de 60e en 70e minuut. 32-17. Mark Schutte pakte nog 2 minuten voor tijd een try mee 32-22. In de laatste minuut kon Castricum nog even de stempel drukken op de wedstrijd met een try en zo werd de wedstrijd afgefloten met een 39-22 eindstand voor Castricum.

Aangezien Haarlem 2 afgelopen zondag heeft gewonnen sluit Spakenburg dit seizoen af met een derde plaats. En zal komend seizoen weer in de zelfde competitie uitkomen.

Eindstand 3e klasse Heren Noord-West Cup, 2e fase

# Team GW W V G Pnt GW GT +/-
1 Bulldogs 10 9 1 0 46 338 138 200
2 Haarlem 2 10 5 5 0 28 257 190 67
3 Spakenburg 10 5 5 0 27 229 220 9
4 Castricum 3 10 5 5 0 25 270 265 5
5 ’t Gooi 3 10 3 6 1 17 162 298 -136
6 Alkmaar 10 2 7 1 12 156 301 -145