2019-11-09 | RCS1 – Phoenix | 108-17

Monsterzege voor rugbyclub Spakenburg.

De rugbyclub had afgelopen zaterdag thuis DRC Phoenix uit Delfzijl te gast. Helaas waren de tegenstanders niet helemaal compleet en werden ze in goed overleg aangevuld door Spakenburg om de gehele wedstrijd met 14 tegen 14 te spelen en toch een mooie pot ervan te maken op deze zonnige dag.
Spakenburg opende vrij vlot met een try in de 3e minuut van Michiel Visser inclusief conversie van Wouco de Graaf. (7-0) Na 3 minuten was het Jaap Duijst die wist te scoren en nog geen 2 minuten daarna was het wederom Jaap Duijst met de conversie van Wouco de Graaf die raak schoot (19-0). Daarna was het even 10 minuten rustig en duurde het even voordat Spakenburg de grip weer terug had. Spakenburg had na 32 minuten spelen al een voorsprong van 47-0 gecreëerd. Ondanks deze achterstand strijde Phoenix met alles wat ze hadden, samen met de Spakenburgse aanvulling wisten ze dan ook door fouten in de verdediging te scoren. (47-5). In de laatste 3 minuten van de eerste helft was het Mario Terlouw die nog 2 try’s wist te maken en inclusief de conversies van Wouco de Graaf ging Spakenburg met 61-5 voorsprong de rust in.
In de tweede helft ging Spakenburg verder waar het gebleven was met weer een snelle run van Jaap Duijst in de 43e minuut en nog geen 2 minuten later was het Mark Beukers die vrij vlot de achterlijn weer wist te halen (73-5). Nog steeds liet Phoenix het hier niet bij zitten, uitgeleende speler Sander van Wincoop wist in de 48e minuut dan ook te scoren voor de tegenstander (73-10). Tot vlak voor het einde ging het nog wat over en weer en wist Spakenburg nog regelmatig met mooie acties en looplijnen te scoren (108-10). Tot aan 2 minuten voor de eind, verslapte Spakenburg wat en wist Phoenix nog even een try-tje te drukken waarbij de uitgeleende speler Martijn van der Heide de conversie meepakte. Kort daarna floot de referee af en kwam hiermee de eindstand dan ook op 108-17.

Jeugd

De Spakenburgse mini’s hadden afgelopen zaterdag een bondsdag in Amersfoort waar ze 3 wedstrijden mochten spelen. Een mooie rugby dag in een heerlijk zonnetje wist Raphael Heinen door slim samen spel met Lars te Boer zelfs nog een try te scoren. Helaas wisten ze dit keer geen winst mee te pakken.
De Cubs gingen op pad naar het hoge noorden om de laatste wedstrijd van de poule te spelen in Leeuwarden. Spakenburg was vertegenwoordigd vandaag door Stein de Graaf en Marc-Jan Koops.  Op een mistig en koud veld werd er hard gestreden voor elke meter terrein winst. Na 60 minuten strijden ging de 12-66 winst naar Eemland/ RC Spakenburg waar Stein de Graaf mooie meters terreinwinst heeft laten zien bij de voorwaartsen en Marc-Jan Koops regelmatig door de defensie van Leeuwarden wist te slalommen. De cubs sluit na deze wedstrijd de 1e fase van de poule af met een 4e plaats.