2019-10-12 | RCS1 – Groningen 2 | 16-36

Rugbyclub komt te kort tegen Groningen.

In de ochtend waren de wedstrijden van de mini’s afgelast in verband met de regenval in Almere. De Cubs mochten wel spelen maar wist afgelopen zaterdag helaas wederom niet te winnen tegen een sterk tweedejaars team. Marc Jan Koops wist wel de wisselbeker mee naar huis te nemen als ’tackelaar van de dag’.

In de middag had Spakenburg het tweede team van Rugbyclub Groningen op bezoek. Met beide teams een volle bank aan wissels kon de wedstrijd gaan starten. In de derde minuut wist Wouco de Graaf een penalty benutten tussen de palen. 3-0. Nog geen 2 minuten daarna wist Groningen al door de Spakenburgse verdediging heen te breken en de stand op 3-5 te brengen. 6 minuten later was het wederom een penaltykick van Wouco de Graaf die werd benut. Weer 2 minuten later was het Groningen nogmaals die wist te scoren. 6-10. Spakenburg kon daarna in de 17e minuut terug komen op 9-10. Groningen was erg sterk en benutten regelmatig de snelle lijn, hierdoor wisten ze in de 19e en 24e minuut beide try’s en conversies te benutten waardoor ze met 9-24 de rust in gingen.

Ook in de tweede helft kwam Spakenburg maar niet door de verdediging heen, maakte veel overtredingen en fouten waardoor Groningen de stand verder wist uit te breiden in de 61e minuut naar 9-29 en 10 minuten later naar 9-36. In de laatste 10 minuten werd Spakenburg pas wakker. 10 minuten lang werd er gestreden aan de kant van Groningen en vlak voor het eindsignaal in de laatste actie was het Luuk Martijn Hopman die de eindstand op 16-36 terug wist te brengen tegen een sterk Groningen.