2014-08-30 | RCS wint Zoti’s Rugby Club Spakenburg toernooi 2014

Afgelopen zaterdag werd op sportpark de Vinken het eerste Zoti’s Rugby Club Spakenburg toernooi gehouden. De rugbyclub wil dit toernooi leven inblazen als het voorbereidingstoernooi van rugby Nederland. Het toernooi dat mede mogelijk wordt gemaakt door de kledingleverancier van Rugby Club Spakenburg Zoti. Zoti is gespecialiseerd in sportkleding naar keuze en ontwerp van de klant.

In de finale trad de lokale rugbyclub aan tegen the Pickwick Players uit Deventer. Vanaf de kick off was het al duidelijk dat RCS niet met minder dan de 1e prijs genoegen zou nemen. Binnen 9 minuten was het dan ook al gelijk raak, door het spelen van het getrainde gameplan, sneden de voorwaartsen van RCS door de verdediging van the Pickwick Players en wist Leon van den Deijssel de score te openen. De conversie werd gemist 5-0.

Na de openingstry was het de beurt aan de line spelers van RCS. Na een vlotte aanval over de linkerkant van het veld werd Paul Delvaux op de wing bereikt. Hij wist in het uiterste hoekje van het veld de tweede try van RCS aan te tekenen 10-0.

Vijf minuten voor de rust wist de line van RCS opnieuw het gat te vinden en zorgde Evert van Bochove opnieuw voor een try. De conversie, die hij zelf nam, werd geraakt en de score werd hierdoor naar 17-0 getild.

In de rust van de tweede helft werden verscheidene spelers gewisseld en werden er voornamelijk nieuwe jongens ingebracht, die dit seizoen gestart zijn met rugbyen. In de periode van het feest en de voorbereidingen naar het nieuwe seizoen heeft RCS veel nieuwe leden mogen begroeten en is de club dan ook snel gegroeid.

Het eerste kwartier na de rust was het dan ook even wennen maar met de verse krachten werd al snel de lijn van de eerste helft weer ingezet. In 3 minuten tijd wisten de Heinen en Hopman brigade dan ook twee keer te scoren. Evert van Bochove en Paul Delvaux wisten beiden hun tweede try van de wedstrijd te maken en werd er 1 van de 2 conversies benut. Zo werd in een korte tijd de stand 29-0.

Na de twee try’s schakelden de gasten uit Deventer een tandje bij en werd RCS flink onder druk gezet. Lange tijd werd er dan ook op de try line van Spakenburg gestreden om de nul van het scorebord te krijgen. Rugby club Spakenburg wist echter doormiddel van hard en fair te verdedigen hun try line schoon te houden. De defense van RCS liet zien dat het harde trainen zijn vruchten heeft afgeworpen.

In de laatste minuut wist Jurgen de Graaf via een snel genomen penalty een gat in de verdediging van de Pickwick Players te vinden en zo de laatste try van de wedstrijd aan te tekenen 34-0.

Door de 34-00 overwinning van Rugby Club Spakenburg wisten zij beslag te leggen op 1e plaats van het eigen Zoti Rugby Club Spakenburg toernooi 2014 en de wisseltrofee zal dan ook het 1e jaar in de prijzenkast van de Rugbyclub schitteren. Uit handen van Piet van den Deijssel van Zoti ontvingen de spelers van Rugby Club Spakenburg een speciaal, voor de winnaar ontworpen, rugbyshirt.

De Pickwick Players werden door hun goede spel een terechte nummer 2, deze club uit Deventer hopen we dan ook aankomend jaar in de competitie weer te ontmoeten voor een mooie wedstrijd.