2016-02-27 | RCS – Amstelveense 2 | 24-28

RC Spakenburg verliest in de laatste minuut.

Afgelopen zaterdag mocht Spakenburg Amstelveen 2 ontvangen op sportpark de vinken. Om 15:00 in een lekker zonnetje startte de wedstrijd en was het na 14 minuten Thom Kempe die voor Spakenburg de eerste try maakte en samen met de conversie van Evert van Bochove de stand op 7-0 bracht. Spakenburg was erg sterk de eerste helft en dit keer was het Evert van Bochove die doorbrak en de stand op 12-0 wist te brengen. Na 31 minuten was het Amstelveen die eindelijk door de verdediging van Spakenburg wist te breken en de stand op 12-7 wist te brengen wat tevens ook de rust stand werd.

Meteen in de start van de tweede helft was Spakenburg erg fel op de bal en ook meteen in de 41e minuut was het Wouter Koelewijn die een try kon scoren en samen met de conversie van Jonathan de Boer de stand bracht op 19-7. Spakenburg begon af te zwakken en kleine foutjes te maken waar Amstelveen meteen van profiteerde en daarmee wisten te scoren in de 45e en de 50 minuut wat de stand bracht op 19-21. Amstelveen stond nu voor het eerst in de wedstrijd voor. Gelukkig was het Evert van Bochove die 5 minuten later de stand wist te brengen op 24-21. In de laatste 25e minuten werd er door beide teams keihard gestreden op het veld. De laatste 10 minuten stond Spakenburg regelmatig op hun eigen try lijn te verdedigen en ging het hard op hard, totdat er een overtreding gemaakt werd door Spakenburg en de scheidsrechter een penalty try gunde aan Amstelveen wat de eindstand in de laatste minuut bracht op 24-28.

Spakenburg staat momenteel 9e in de competitie. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan met aankomende zaterdag eerst de nummer 2 thuis RFC Haarlem.

“14 07-00 Thom Kempe, Conv. Evert van Bochove
“21 12-00 Evert van Bochove
“31 12-07 ARC2
“41 19-07 Wouter Koelewijn, Conv. Jonathan de Boer
“45 19-14 ARC2
“50 19-21 ARC2
“55 24-21 Evert van Bochove
“80 24-28 ARC2