2013-10-12 | RCS – Zwolle | 20-14

Vandaag Zwolle thuis.

2013-10-12_RCS-Zwolle_20-14_IMG_9748Bij een nieuwe tegenstander weet je nooit wat je kan verwachten.
Spakenburg begon sterk met veel druk naar voren. Na 9 minuten wist Sven Bulens door de Zwollense verdediging te breken en Spakenburg op voorsprong te brengen. Ook de conversie werd netjes afgemaakt en de wedstrijd ging verder gelijk op. 7-0
Net voor rust scoorde Jan de Boer nog een try uit een break waarna Spakenburg met een 12-0 voorsprong vol vertrouwen de rust in ging.

De 2e helft werd er weer veel druk gezet en 3 minuten na de rust schoot Jurgen de Graaf nog een penalty tussen de palen. 15-0
Zwolle is een team dat snel kan omschakelen.
Na 20 minuten in de tweede helft kwamen ze in hun spel en begonnen ze de druk tegen Spakenburg op te bouwen.
In de 64e minuut scoorde ze hun eerste try en benutte ook de conversie. Nog niets aan de hand, maar met nog 16 minuten te spelen kreeg Zwolle het gevoel dat er wel eens meer te halen was.
Het spel draaide volledig om, waar Spakenburg al 60 minuten aan het aanvallen was moesten ze nu gaan verdedigen.
Spakenburg wist verdere uitloop te voorkomen door in de 73e minuut nog een try te scoren.
Het gevaar leek geweken en de Spakenburgse verdediging stond als een huis, maar nog geen 2 minuten later brak Zwolle snel door het midden en scoorde. Het verschil was nog maar 6 punten.
1 try en 1 conversie konden de stand op 20-21 brengen. Hierna werd er een sterke verdediging geformeerd. Nog 5 minuten en de punten zijn binnen.
Spakenburg speelde de laatste 5 minuten op eigen helft en wist met zijn sterke verdediging de Zwollenaren bij de trylijn vandaan te houden.
Eindstand 20-14

Volgende week uit tegen Dwingelo0 1. Ko 14:30 uur