2004-11-23 | RCS – RFC Haarlem | 38-15

Rugbyclub Spakenburg wint van koploper

Afgelopen vrijdagavond speelde Rugbyclub Spakenburg thuis op De Vinken tegen de ongeslagen koploper RFC Haarlem.

Het was een waar rugbyspektakel waar ook de toeschouwers langs de kant (ondanks de regen en kou) erg van hebben kunnen genieten. De teams waren erg aan elkaar gewaagt en wisten elkaar in het begin van de wedstrijd in evenwicht te houden (defensief waren beide partijen erg sterk). Haarlem creerde de eerste kansen (na +/- een kwartier) door veel met hun fysiek sterke scrum aan te vallen. Spakenburg moet het het hele seizoen eigenlijk al meer van de snelheid en behendigheid in de driekwartlijn hebben. Vooral door goed combinatie spel wist Spakenburg de defensie van
Haarlem te slechten.

In de eerste helft wist spakenburg 3 maal te scoren uit een aantal snelle aanvallen en counters waar door het op een redelijk confortabele 21-0 voorsprong kwam. (try’s van: Leon van de Deijssel, Maarten Schellingen
Guido Huizinga) Tegen het eind van de eerste helft ging spakenburg echter wat meer mee met het spelletje van Haarlem en wisten de gasten voor rust nog terug te komen met 1 try en 1 penalty-kick op de palen. rust stand: 21-10.

Ook in de tweede helft hielden de partijen elkaar redelijk in evenwicht. Haarlem wist echter als eerste te scoren en zo de spanning terug te bregen: 21-15. Het duurde tot 10 minuten voor tijd dat Spakenburg de wedstrijd
definitief kon beslissen. Door nog 3 try’s in de eindfase van de wedstrijd wist Spakenburg de zegen veilig te stellen (try’s van Jan de Jong, Leon van de Deijsel en Guido Huizinga). Eindstand 38-15. Het was een verdiende maar zeker ook zwaar bevochten overwinning.

Door de overwinning staat Spakenburg nu zelfs op de eerste plaast in de 3e klasse E. Haarlem heeft echter minder verliespunten en 2 wedstrijden minder
gespeelt. Rugbyclub Spakenburg blijft door deze uitstekende overwinning echter goed meedraaien in de top.