2023-12-02 | Spakenburg 1 – Pink Panthers 1 | 43-20

Rugby Club Spakenburg wint ruim van the Pink Panthers.

De thuisclub werd snel verast door een strafschop tegen en de Pink Panthers stonden met 0-3 voor. Als Thom Isaak zijn lichaam inzet bij de trylijn van de tegenstanders is het snel 7-3 omdat Daan Strang ook de conversie tussen de staanders knalt. Maar de Spakenburgers zijn nog niet wakker waardoor ze via een try met conversie van de in roze geklede mannen weer achter komen 7-10. Nogmaals is Isaak de redder en zet de thuisploeg weer op voorsprong 14-10. Daarna is het tweemaal Facundo Dellamea die de score naar 24-10 stuwt waarna de Pink Panthers een strafschop benutten. Julian Koops bepaalt de eerste helft dan op 31-13.

De tweede helft is het diezelfde Koops die samen met Strang al snel voor 38-13 zorgen. De tweede helft wordt er steeds slechter gespeeld en veel overtredingen begaan met een mooi run van Jaap Duyst en een tegen score van de tot het eind vechtende Pink Panthers wordt de einduitslag 43-20. De wedstrijd werd dit keer door een dame gefloten uit Zwitserland en ze daar tevens de voorzitsters van de Zwitserse rugby bond.

Na afloop zorgde Gijs Hopman dat er gerookte zalm was en werd de man van de wedstrijd van beide teams gekozen die hun titel met een biertje weg mochten spoelen. Omdat Spakenburg en de Pink Panthers een goede verstandhouding met elkaar hebben was er ook voor een zanger gezorgd die de stemming er aardig in wist te brengen in het gezellige clubhuis op de Vinken.

Volgende week komen er twee teams uit Groningen op bezoek wat ook weer leuke wedstrijden en veel gezelligheid zal opleveren.