2023-12-09 | Spakenburg 1 – Groningen 2 | 50-0

Rugby Club Spakenburg begint steeds beter te spelen

Er kwamen flinke en indrukwekkende mannen op het veld van Groningen maar de thuisploeg raakte niet onder de indruk.

Spakenburg zocht direct de aanval en prop Mike van Dijen wist na vijf minuten de bal al over de Groningse deadline te drukken 5-0. De Noorderlingen hadden niet veel in te brengen ondanks het gemis van de Japanner Sukhi Konoshi, die tot de beste speler behoorde. Hij moest terug naar zijn land omdat hij geen visum kon krijgen. Maar Daan Strang nam zijn plaats over en een kwartier later voor 10-0 zorgde. Thom Isaak maakt er 17-0 van mede door de conversie van Strang. De thuisploeg gaat als een trein op een veld dat steeds moeilijker bespeelbaar was. Ook JP Inverno wist de score op te poetsen en Arie-Tjerk Razoux Schultz wist nog voor einde eerste helft een 31-0 op het scorebord te zetten.

Het tweede bedrijf nam Spakenburg wat gas terug maar dat betekende niet dat Groningen kansen kreeg. Het werd het tegenover gestelde als de Harderwijker Schultz weer niet bij kan worden gehouden 38-0. Ook Mike van Dijen doet zijn tweede munt in het zakje waardoor de stand op 43-0 komt. Uiteindelijk is het Julian Koops die de laatste try scoort en Strang met zijn vijfde conversie de eindstand op 50-0 brengt.

Coach Krijn Twigt was zeer tevreden na afloop. We beginnen steeds meer een geheel te worden, hebben een flinke selectie en horen tegenstanders al zeggen dat aan het eind van de competitie wel als eerste zullen eindiggen. Zo ver is het nog lang niet. Komende zaterdag nog naar Almelo en de laatste wedstrijd tegen Utrechtse Studenten.

Verslag: Piet van den Deijssel

Fotografie: Niels van Kesteren
Link naar: Google Photos