2024-01-13 | Zaandijk 1 – Spakenburg 1 | 12-28

Zwaarbevochte zege voor Rugby Club Spakenburg.

Het veld in Zaandam was er slecht aan toe door de regen van de afgelopen weken en dat samen dat het veld ook korter is dan bij de meest rugbyclubs waren duidelijk niet in het voordeel van de gasten.

De fysieke thuisploeg startte fanatiek en zette Spakenburg onder druk. Na vijf minuten moest Facundo Dellamea al voor 10 minuten uit het veld na een vermeende zware overtreding. Daan Strang mocht vervolgens een strafschop nemen maar mistte. Zaandijk bleef de wedstrijd dicteren en kwam zelfs op voorsprong 5-0 omdat er slecht werd doorgeschoven bij de Spakenburgse voorwaartsen. De rest van de eerste helft weet Spakenburg niet in hun eigen spel te komen en eindigt op 5-0.

De tweede helft weet Dellamea al snel een gat te vinden bij de Zaandijkers en scoort waarna Strang de conversie raak schiet 5-7. Daarna weet Zaandijk toch weer het spel van Spakenburg te ontregelen en een 12-7 voorsprong te nemen. Maar de laatste 20 minuten kunnen de Spakenburgers het spel overnemen omdat de benzine bij hun tegenstanders opraakt. Dellamea weet voor de tweede maal de trylijn te vinden en ook Strang schiet de bal tussen de staanders 12-14. Tien minuten voor tijd zorgden Ruben Ruizendaal voor 12-21 terwijl Dallemea met een hattrick en samen met Strang de einstand op 12-28 brengen.

Na afloop was het de scheidsrechter die verrast was door de uitslag. Jullie waren veel beter conditioneel als wel speltechnisch. De uitslag had eigenlijk veel hoger voor jullie moeten zijn. Waarschijnlijk vergat hij even dat de omstandigheden in het voordeel van de thuisploeg was die deze situatie erg goed wisten uit te buiten.

Als de omstandigheden goed zijn gaat Spakenburg komende zaterdag weer op bezoek bij de Pickwick Players in Deventer.