Skip to content
Datum:
Categorie:
▼ Vorige wedstrijd RCS1

▼ Volgende wedstrijd RCS1

▼ Vorige wedstrijd RCS2

▼ Volgende wedstrijd RCS2

▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2008-11-29 | Nieuwegein – RCS | 15-24

Afgelopen zaterdag 29 november reisde de plaatselijke rugbyclub richting Nieuwegein om daar tegen de laatste tegenstander van de competitie van dit eerste seizoens helft te gaan spelen.

Spakenburg begon de wedstrijd goed en stond binnen 15 minuten voor met 12 punten. Johan de Jong drukte deze twee mooie try’s. Hierna verslapte Spakenburg en Nieuwegein maakte hier goed gebruik van. Want nog geen 10 minuten later stond de stand 10-12. De plaatselijke rugby jongens moesten weer gaan spelen om niet te gaan verliezen. Aan het einde van de eerste helft besluit Nieuwegein om een kick op de palen te nemen, maar deze word gemist.

In de rust worden er wat wissels gedaan bij Spakenburg door de trainer Peter Beijes. De tweede helft werd geopend door de Heinen&Hopman brigade en begon goed voor Spakenburg. Binnen 10 minuten werd er een try gemaakt door Patrick van Rossum. Nieuwegein antwoordde sterk terug door binnen 5 minuten een try tegen te maken. Hierdoor kwam de stand op 15-17 en dit betekende dat Spakenburg nog lang niet veilig was. Rond de 60e minuut van de 2e helft staat spakenburg op de 20 meter lijn van Nieuwegein en word de laatste try van de wedstrijd gedrukt door Jan Koelewijn. Hierna geeft Spakenburg de voorsprong niet meer uithanden en wint met 15-24 van Nieuwegein.

Volgende week is er geen wedstrijd.

Back To Top