Skip to content
Datum:
Categorie:
▼ Vorige wedstrijd RCS1

▼ Volgende wedstrijd RCS1

▼ Vorige wedstrijd RCS2

▼ Volgende wedstrijd RCS2

▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

Het Oranje Rugby Festijn 2014

Dit jaar op vrijdagavond 25 april 2014

Het 24e Oranje Rugby Festijn
Rugby Club Spakenburg organiseert voor de 24e keer het Oranje Rugby Festijn. Traditioneel was dit altijd op de avond voor Koninginnedag en deze traditie willen we graag voortzetten op de avond voor Koningsdag. Op vrijdag 25 april start om 18:00 uur het toernooi waarin de ca. 15 vrienden- en clubteams het tegen elkaar op nemen voor de felbegeerde Oranje Rugby bokaal.

Zal het de Matodors lukken het toernooi voor de 3e keer op rij te winnen, of gaat jouw team er met de bokaal vandoor?
Ook dit jaar hoopt Rugby Club Spakenburg weer nieuwe leden te werven die de club komen versterken. Hiervoor kan je op de avond zelf een van de organisatoren aanspreken of mailen naar rikkertdejong@gmail.com. Het Oranje Rugby Festijn staat al jaren bekend als het grootste dorpsfeest van de regio en is de plek waar karakter, sportiviteit en gezelligheid elk jaar weer hand in hand gaan. Kom dus allemaal op 25 april de teams aanmoedigen om er ook dit jaar weer een gezellig en succesvol toernooi van te maken!

Het programma
Vrijdagavond 25 april om 18:00 uur starten de eerste wedstrijden. De wedstrijden duren elk ca. 10 minuten en worden gespeeld op velden van ongeveer 50 x 25 meter. Er wordt gescoord door de bal achter de achterlijn op de grond te drukken. De wedstrijden worden gefloten door officiële NRB Referees. Rond 21:30 uur wordt de prijsuitreiking verwacht, waarna de derde helft volgt met optredens van o.a. Gravel, DJ John Macraven, Starkoo en feestduo De Zware Jongens.

Inschrijven voor het toernooi
Een team bestaat uit minimaal 7 spelers. Op donderdagavond 17 en 24 april is er van 20:00 tot 21:30 uur gelegenheid om op de rugby club het rugbyspel onder de knie te krijgen. Op deze avonden worden er trainingen gegeven onder begeleiding van een ervaren rugbytrainer. Om je team in te schrijven voor het toernooi kun je contact opnemen met Robbert Visscher, robbertandre@gmail.com, 06-38600603.​

Legitimatie en entree
Iedereen wordt bij het betreden van het rugbyterrein geacht zijn of haar legitimatie te laten zien. Tot 21:30 uur is de entree gratis. Vanaf 21:30 uur bedraagt de entree € 3,00. Het feestterrein is tot 00:30 uur uitsluitend toegankelijk via de hoofdingang van het sportpark. Eigen consumpties zijn strikt verboden!!!

Met optredens van o.a.
Gravel / John Macraven / Zware Jongens / Starkoo

Waarom lid worden van Rugby Club Spakenburg?
Rugby wordt gekenmerkt door een unieke mentaliteit. Door discipline, beheersing en wederzijds respect wordt kameraadschap en een gevoel voor fairplay ontwikkeld die het rugby typeren. De leden van Rugby Club Spakenburg voegen hier nog een belangrijk ingrediënt aan toe, namelijk KARAKTER. Dit tonen we door wekelijks met zijn allen te trainen en het spelen van wedstrijden op zaterdagmiddag. Niet alleen in, maar ook buiten het veld tonen we karakter. Rugby Club Spakenburg is meer dan alleen een sportclub. Het is een kameradenclub waar je nooit iets alleen hoeft te doen. Er heerst een geweldig familiegevoel waar partners, vrienden, ouders en kinderen een warm welkom vinden. Naast rugby is er ook voldoende ruimte voor sociale activiteiten.

​Een rugbyteam bestaat uit 15 spelers van alle soorten en maten. Ben je stevig, krachtig en niet heel snel of ben je snel, mager, lang of klein dan ben je bij Rugby Club Spakenburg aan het juiste adres. In het rugbyveld is een positie voor iedereen.
Lijkt rugby je een leuke sport en spreekt het karakter van een kameradenclub met een warm welkom je aan, kom dan een keer vrijblijvend langs of maak gebruik van de GRATIS introductie trainingen welke speciaal voor nieuwe leden worden georganiseerd op donderdagavond 17 en 24 april van 20:00 tot 21:30 uur.
Of kom gewoon eens langs op een trainingsavond. Deze zijn iedere dinsdag en donderdagavond en starten om 20:00 uur.
Rugby Club Spakenburg heeft ook een geweldige actie voor nieuwe leden. Als je nu lid wordt betaal je het eerste half jaar geen contributie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rikkert de Jong via rikkertdejong@gmail.com.

De toekomst van Rugby Club Spakenburg
In seizoen 2012-2013 is Rugby Club Spakenburg na een geweldige reeks wedstrijden kampioen geworden van de 3e klasse Noord-West. In deze klasse nam Rugby Club Spakenburg het op tegen de selectie reserves van grote clubs als Hilversum en Het Gooi, waar mooie en uiterst spannende wedstrijden op het veld werden uitgevochten. Er werden wedstrijden in de laatste minuut gewonnen met 1 punt verschil, maar er werden ook wedstrijden met ruim 75-0 gewonnen. Voor de ontwikkeling van de spelers was het noodzakelijk om iedere week intensieve wedstrijden te spelen en daarom was promotie naar de landelijke 2e klasse enorm belangrijk. Hierdoor is Rugby Club Spakenburg in Nederland weer op de kaart gezet en zal de komende jaren als club blijven groeien.

Het 1e seizoen in de 2e klasse is inmiddels ten einde en we zijn een ervaring rijker. We hebben geweldige wedstrijden gewonnen, maar ook zijn we hier en daar met onze neus op de feiten gedrukt. Het resultaat is dat voor het eerst in de geschiedenis Rugby Club Spakenburg zich heeft gehandhaafd in de 2e klasse. Een geweldige prestatie voor een club uit een klein dorp in een landelijke klasse met grote clubs waarvan de 12 teams er 4 nacompetitie spelen tegen degradatie. Met een 6e plek heeft Rugby Club Spakenburg het geweldig gedaan in zijn debuutjaar. Een jaar wat smaakt naar meer!!!
De doelstelling voor de komende jaren is het bouwen van een 2e team en het organiseren van trainingen voor de jeugd. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In een tijdsbestek van 3 jaar wil Rugby Club Spakenburg een 1e team in de 2e klasse welke meedraait in de top 5, een 2e team in de sociale regionale 4e klasse en een gezonde groep jeugdspelers in het veld hebben. Door deze toekomstvisie zal Rugby Club Spakenburg ook zijn maatschappelijke bijdrage leveren in zijn omgeving want rugby is meer dan een sport. Rugby is een sport die je karakter vormt en spelenderwijs leer je respect te tonen voor je medespelers, de scheidsrechter en je tegenstander. Kortom een leerschool voor het leven.

Back To Top