Skip to content
Datum:
Categorie:
▼ Vorige wedstrijd RCS1

▼ Volgende wedstrijd RCS1

▼ Vorige wedstrijd RCS2

▼ Volgende wedstrijd RCS2

▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

RCS WK Poule 2019 | eindstand

(update 2019-11-02)

Daar is ie dan de officiële uitslag van de RC Spakenburg WK Poule 2019.

Na lange tijd Peter Beijes aan kop te hebben gehad, zelfs na de kleine finale was daar als een duveltje uit een doosje GIDEON VAN KLEIJ. Gideon had de hele top 3 van het WK goed voorspeld en won hiermee met overmacht de WK poule. Een applausje waard (iets harder graag want hij zit nu lekker in de zon op Aruba, alsof het al niet genoeg is) Gideon zal dan ook in maart naar de Six Nations wedstrijd Frankrijk vs Ierland gaan in Frankrijk. Op de 2e plaats zijn maar liefst drie personen geëindigd te weten Mark (Pim, voordat hij weer tegen me gaat schreeuwen dat het Pim is ) Jacco de braai koning en Michiel Visser. Met zijn drieën mogen ze dan ook loten voor de 2e plaats. Als iedereen dinsdag op de club is dan doen we dit dinsdag even. In de bijlage de overige plaatsen waarbij op sommige plekken ook nog geloot moet worden. Ik probeer dit van de week even te regelen. Iedereen weer bedankt voor de deelname aan de poule.

Gisteren was het ook weer de beurt aan het 1e om de winst naar Spakenburg te halen. Nadat iedereen Zuid Afrika had zien winnen werd er afgereisd naar Hattem in Drenthe. Op een zeer drassig veld werd er voortvarend gestart. Al binnen een minuut lag de bal over de lijn bij de Big Stones. De droomstart zorgde dan ook voor een goede basis en met hard werken werd in 80 minuten gebouwd naar een winst met bonuspunt. Naast de winst en het harde werken waren er belangrijkere zaken in de wedstrijd. Zo speelde Enzo Beyhum de hele wedstrijd op de Full Back (tevens ook nog eens Men of the Match), speelde Ciske op de flanker en kwam Jurgen Joseph (nee geen familie van de Joseph van Engeland) nog even uit op de 2e center. Wat maar weer aantoont dat het team alleen maar sterker wordt. Laten we met trainen zo doorgaan (wekelijks minimaal 15-20 man per training) en met wedstrijden gemiddeld toch 20 spelers. Dit betekend natuurlijk niet dat we voor elk wissewasje nu thuis kunnen gaan blijven en denken er zijn er toch genoeg. Nee elke speler is hard nodig want elke wedstrijd is anders en per wedstrijd kan dan ook de tactiek verschillen qua opstelling. Laten we zo doorgaan!

Dinsdag ben ik op de club voor degene die zijn prijs wil ophalen (neem aan dat er ook wel iemand van het bestuur zal zijn om het hok open te maken). Ophalen wel voor 1 februari anders gaan de prijzen gewoon mee met de Six Nations poule.

Groeten,
Patrick


(update 27-10-2019)
Ja ja weer een week dichterbij de finale van het WK en wat voor één…..Engeland vs Zuid Afrika.

In 2 zinderende halve finales waren het Engeland en Zuid Afrika die wonnen en door mogen naar de Finale. Engeland versloeg Nieuw Zeeland met sterk aanvallend spel door vanaf de 1e seconde de All Blacks onder druk te zetten en ze hierna niet meer los te laten. Verdiend wonnen zij dan ook van Nieuw Zeeland de regerend kampioen.

Hierna was het vandaag de beurt aan Wales vs Zuid Afrika, bij het aanzetten van mijn tv stond het 9-9 en bleef het tot het einde zeer spannend. 5 minuten voor tijd was het namelijk 16-16 en de eerste de beste fout was dan ook dodelijk. Het was Wales welke deze beging en zo kickte Zuid Afrika zich zelf naar de finale.

Tussen deze twee wedstrijden door was het de beurt aan ons eigen team, het Team van de week, RC Spakenburg op eigen veld mochten we aantreden tegen de gelijkstaande (gedeeld 2, tot gisteren ) mannen uit Almelo, de Big Bulls. Onze jongens die allen Engeland hadden gezien wisten hoe het moest vandaag. Vol de druk erop. Helemaal daar opviel dat de Almeloooo’ers laat het veld opkwamen en zeer rustig hun warming up deden. Vanaf de eerste minuut werd er dan ook bovenop gezeten en een terechte overwinning behaald.

Wat betekende dit allemaal voor de poule? Een hoop wijzigingen! Aangezien de meesten Nieuw Zeeland als wereld kampioen hadden en maar 2 jongens Engeland op winst. Gelukkig heeft Julian (één van de 2) Nieuw Zeeland als nummer 2 en Zuid Afrika als 3..sorry Juul….

Echter er zijn nog wel diverse heren die eerste kunnen worden, de huidige ranglijst aanvoerder (al geruime tijd) dhr. Peter Beijes (de man die al eens eerder wereldkampioen werd met RC Spakenburg) maar ook Gideon van Kleij of Mark van de Broek of……ja er kunnen ook nog gedeelde 1e plaatsen uit rollen maar ook Joep Muijs (studerend voor rugby filosoof) kan nog 1e worden. Het blijft dan ook nog steeds spannend.

De poule prijzen zijn ook aangevuld nadat VTM als extra sponsor naast Jacco Molenaar bij de poule kwam. In het Excel document dan ook de aanvullende prijzen o.a. bluetooth oordopjes en shirt van DE club.

Aankomend vrijdag is de kleine finale om 10:00 uur nederlandse tijd en zaterdag om 10 uur de GROTE Finale met Engeland vs Zuid Afrika. Aangezien ik aan het eind van de wedstrijd gelijk weg moet zal waarschijnlijk de einduitslag zondag volgen. Excuses maar onze jongens van het 1e zijn belangrijker en aansluitend heb ik familie verplichtingen. A.s. zaterdag spelen we in Havelte tegen de Big Stones…..ook de supporters vereniging, die gisteren in grote getallen aanwezig was (was behoorlijk druk langs de lijn moet ik zeggen) is welkom om mee te gaan naar Havelte. K.o in Havelte is 14:30 uur.


(update 20-oktober)

Wat een mooi rugbyweekend weer. Vandaag genoten van 2 heerlijke partijen rugby, waar het er tweemaal op leek dat een team zou gaan winnen (Frankrijk en Japan) maar uiteindelijk waren het de teams die fors onderdruk stonden (Wales en Zuid Afrika) welke de halve finale bereikten.

Eerst waren het de Franssen die verrassend uit de startblokken kwamen en over Wales heen gingen. Wat ze het hele toernooi nog niet gedaan hadden deden ze nu. Echter het zouden de Franssen niet zijn als ze geen domme dingen tussendoor zouden doen en ja hoor… Het was een 2e rijer die eerst wilde knuffelen met een Welsh-men en toen hij doorhad dat ie dit niet wilde even zijn ellenboog van dichtbij liet bekijken. Uiteindelijk koste ze dit ook de wedstrijd want Wales wist vlak voor tijd de winnende try te maken en met 1 punt verschil door te gaan naar de halve Finale.

In de halve finale treft Wales Zuid Afrika aan. Zuid Afrika dat vandaag tegen Japan moest spelen met 4 jaar geleden nog vers in het achterhoofd. Want toen versloegen de Jappen Zuid Afrika tijdens het toernooi. Japan liet dan ook gelijk vanaf het begin weer zien te kunnen rugbyen en met veel inzet Zuid Afrika te lijf ging. Behalve in de 4 openings minuten heeft Zuid Afrika de bal gehad en daarna de eerste helft niet meer. Richting einde van de eerste helft was balbezit 81% voor Japan. Echter Zuid Afrika liet met hard tackle werk en dicht op de tegenstander te zitten geen gaatje vallen voor een break. Zo was het een close call bij rust. Na rust kwam er echter een ander Zuid Afrika uit de kleedkamer (wellicht met zijn allen weer even de Lion King gekeken) die vol voor de winst ging en onder leiding van raf de Klerk de score fors wist uit te breiden. Na een mooie wedstrijd ging dan ook Zuid Afrika met de winst naar huis. (alhoewel ik Japan ook graag door had gezien vanwege hun strijdlust en aparte spel varianten).

Zaterdag was het de beurt aan Nieuw Zeeland dat Ierland volledig wegveegde van het WK. Ierland dat nog nooit een wedstrijd in de Knock out fase van een WK gewonnen had ging het ook dit keer niet redden. Ook Engeland liet zien een ware titelkandidaat te zijn en veegde Australië van de mat met goed aanvallend rugby.

De halve finales voor aankomend weekend zijn dan ook:

Nieuw Zeeland vs Engeland

Zuid Afrika vs Wales

Als ik mijn geld in mag zetten op basis van afgelopen weekend zal Nieuw Zeeland met minder dan 6 punten winnen van Engeland en Zuid Afrika zou dan Wales gaan overklassen. Wales was/is momenteel namelijk niet hoe ze kunnen zijn. De Kans is dan ook groot dat als ze net als afgelopen weekend spelen Zuid Afrika de winnaar van deze pot wordt en de finale zal halen.

Ook was er afgelopen zaterdag nog een derde wedstrijd waar een team het zichzelf moeilijk maakte. Namelijk Feanster vs RC Spakenburg. Na een reis naar het land van de Friezen (zonder tractoren op de weg want die mannen zaten al in de kleedkamer) en een warming up konden we aan de wedstrijd beginnen. Een wedstrijd die vele kanten opging met scores over en weer. Met rust stond het dan ook 15-21 voor onze blauwe brigade en kort na rust kwamen de gastheren zelfs op voorsprong 22-21 (in Den Haag uitleven mocht Feanster niet afgelopen week waardoor ze in het veld er een schepje bij deden. Echter wij zouden Spakenburg niet zijn als we dat over onze kant lieten gaan, de inzet werd verhoogd en op Karakter wisten we dan ook het bonuspunt en de winst binnen te halen. Met een eindstand van 22-35 kon er weer afgereisd worden naar het beloofde land. Aankomend weekend staat er thuis weer een kraker op de planning namelijk RC Spakenburg vs RC Big Bulls. De Big Bulls uit Almelooooo staan momenteel samen met ons op een gedeelde 2e plaats waarbij het puntensaldo van de Almelo’ers net positiever is dan de onze. Op papier dan ook een mooie wedstrijd en laten we ons daar dan ook goed op voorbereiden.

Dan is er ook natuurlijk nog het POULE nieuws…aan de kop van poule zijn er wat posities verwisseld en heeft Henrik Beijes de grip op zijn vader verloren en gekozen een kleine vrije val te maken. Het is nu dan ook alleen dhr. Peter Beijes die aan kop gaat in de poule. Waar de zonen van Peter aan het uitvechten zijn wie er mee mag naar Parijs mocht hij winnen heeft Peter besloten dan hij met zijn vrouw de stad van de liefde gaat bezoeken. Ja want rugby is gewoon liefde…..of heet Parijs niet zo omdat er veel rugby gespeeld wordt? Echter het is nog niet gestreden. Want nu er nog meer 4 teams over zijn kunnen er scenario’s berekend worden en kan het nog alle kanten op blijkt na doorrekening.

Peter wordt momenteel op de voet gevolgd door Mark van de Broek en Jacco Molenaar, volgende week gaan we zien hoe het rijtje kans hebbers slinkt….

In de poule is er ook weer meer kans op prijzen!!!! Hoe? Er is weer een trouwe en loyale sponsor die toegezegd heeft de 2 kipschotels (die al waren opgenomen in het prijzen overzicht) te sponsoren. Nu er dan ook weer geld beschikbaar is wordt er gekeken naar nieuwe prijzen. Dit zal zo ie zo een shirt van de kampioen zijn (RC Spakenburg shirt, one size…..) en de andere prijzen wordt van de week even bekijken aangezien er nog een prijzen arsenaal opgeslagen ligt. Dit volgt dan ook spoedig.

Iedereen dan ook weer sterkte gewenst met de spanning voor aankomend weekend. Waar het 1e er weer voltallig klaar voor zal staan en de supportersclub kennende zullen ook zij weer van de partij zijn. Op naar een mooi weekend maar nu eerst allemaal zo naar bed en op tijd fit voor de werkweek want de baas wil ook wat. Ps degene die gespeeld hebben zaterdags mogen natuurlijk altijd een stapje minder doen op het werk, de baas begrijpt namelijk ook wel wat belangrijk is………RC SPAKENBURG


(update 13 oktober)

Tjonge jonge jonge, wat een wedstrijd. Japan vs Schotland gewonnen door het gastland. Snel en hard rugby dat beloond werd met een plaats in de kwartfinale als poule winnaar. Zuid Afrika kan zijn borst gaan nat maken anders gaan ze net als 4 jaar geleden weer tegen Japan verliezen.

Er kan dan ook uitgekeken worden naar 4 zeer interessante kwartfinales.

Engeland vs Australië
Nieuw Zeeland vs Ierland, de nummer 1 en 2 van de wereld.
Wales vs Frankrijk
Japan vs Zuid Afrika.

Aankomend weekend zowel op zaterdag als zondagochtend 2 wedstrijden te zien.

Hoe is het met onze poule, in de poule is er een switch aan de kop en hebben vader en zoon Beijes (Henrik en Peter) de 1e plaats gezamenlijk verovert. Gevolgd door Jacco Molenaar en Mark van de Broek. De wijzigingen aan kop kunnen nu sneller gaan aangezien er meer punten zijn te verdienen met de goed voorspelde finalisten. Het kan dan ook nog elke kant op en nog raar lopen.

Daarnaast heeft ons 1e team gisteren gespeeld tegen Groningen 2. Met maar liefst 22 spelers op het formulier (en als er meer op mochten hadden dit er nog een aantal meer geweest) mochten we op eigenveld aantreden tegen Groningen. Na 80 minuten strijd was het Groningen dat de punten mee naar huis mocht nemen en wij ons konden gaan voorbereiden op volgende week. Dan spelen we uit tegen Feanster in Heerenveen.


(update 11 oktober)

Hierbij weer een nieuwe update n.a.v. de gespeelde wedstrijden en de wedstrijden die afgelast zijn.
Afgelast? Ja helaas zijn er 2 wedstrijden vanwege de naderende orkaan afgelast. Deze wedstrijden zijn conform het rugby regelement artikel 34.6 2e alinea als uitslag opgenomen met een gelijkspel.
Het was dan ook alleen onze Klaas Koops die dit aan zag komen en die heeft de wedstrijd Engeland vs Frankrijk dan ook goed voorspeld. Eigenlijk waren die franssen ook wel een beetje bang voor de engelsen en heeft de rugbybond ze gewoon gematst.
Of niet Wouco?

Voor morgen staan dan ook maar 2 wedstrijden op het programma en as zondag de kraker Japan vs Schotland. Want als Ierland morgen wint is de beslissende wedstrijd Japan vs Schotland wie er doorgaat in poule A.
Het probleem is dat ze het beide gegund zijn en voor de neutrale kijker dan ook zeker de moeite waard.

Vanaf volgende week beginnen de kwartfinales en zal de spanning omhoog gaan en de wedstrijden spannender worden (althans, dat verwacht ik). de komende 4 weekenden kun je allemaal dan ook vast blokken in je agenda (voor zover nog niet gedaan) om lekker rugby te gaan kijken.

In de poule zijn de prijzen nu ook bekend naar de Six Nations Wedstrijd Frankrijk vs Ierland met 4* hotel is er een SONOS Play 1 Wireless multiroom speaker (uit betrouwbare bron vernomen dat dit een zeer gewaardeerde luidspreker is) een tablet, vleesschotel, kipschotels, flessen Sonnema, Braaipakket enz.

Op 2 november zullen we weten wie de prijzen mee naar huis mogen nemen en zoals je ziet kan er van alles gebeuren want hoe zou het gelopen zijn als Frankrijk tegen Engeland zou winnen en zij 1e in de poule waren geworden? Wat als Italië van Nieuw Zeeland had gewonnen? Ja was mogelijk aangezien Nieuw Zeeland al geplaatst is en geen moeite meer hoeft te doen en voor de Italianen niets te verliezen is (als je het heel optimistisch bekijkt dan 🙂


(update 6 oktober)

Hierbij weer een wekelijkse update van het WK rugby 2020. Het was weer een lekker weekje rugby.

Leuke potjes weer gezien waarvan de 2e helft van Frankrijk (ik hoorde dat de 1e helft goed was) waarbij ik hem aanzetten en Tonga dicht in de buurt van de Franssen stonden. Het werd dan ook nog een heel close potje want Frankrijk wist met 2 puntjes verschil te winnen. Dit betekend echter niets voor de kwartfinale van de fransen want….ze hebben wel vaker heel nipt de kwartfinale gehaald en daarna konden ze ineens rugbyen en verrasten ze zelfs Nieuw Zeeland, halve finale 1999 knikkerden ze de All Black uit het WK en dat terwijl ze nipt de poulefase wonnen in een poule met Canada, Namibië en Fiji. Alleen was het uiteindelijk Australië die de titel mee naar huis nam. Naast deze krappe uitslag waren het voor de rest allemaal ruime overwinningen.

Nieuw Zeeland vermorzelde Namibië en Canada, Zuid Afrika won ruim van Italië en de wedstrijd Engeland vs Argentinië werd al snel verpest door een speler van Argentinië die na 15 minuten al mocht douchen.

Japan liet wel weer zien graag naar de kwartfinale te willen en de wedstrijd Japan vs Schotland belooft dan ook nog wat. Want als Schotland met een bonuspunt winst van Rusland kan geeft een overwinning op Japan waarschijnlijk nog recht op de 2e plaats in de poule. Dit wordt dan ook een hele mooie laatste wedstrijd van de poule fases. Want aan komende week is het D-Day voor de poulefases en gaat er beslist worden wie er doorgaan naar de kwartfinales.

Maar ook de wedstrijd Namibië vs Canada belooft nog wat. 2e “kleine” landjes tegen elkaar om de WK eer te redden. Daarnaast hebben we nog een kraker met Engeland vs de Franssen want wie wil die eerste plaats in de poule. Dat ze beide doorgaan is al zeker maar wie als 1? Het kan nogal een verschil maken wie je treft. Als je 1e wordt kun je Ierland treffen (ingeval Japan van Schotland wint) of als je 2e wordt kun je Wales treffen. Tja wat wil je dan?

Alleen nu hebben we al een paar keer over Frankrijk gesproken……maar WIE GAAT ER NAAR FRANKRIJK? Want de 1e prijs dit jaar in de WK-poule zijn 2 tickets voor de Six Nations wedstrijd Frankrijk vs Ierland in stade de France incl. 4* hotel in de buurt van het stadion. Als kers op de taart, tevens de laatste wedstrijd van de Six Nations en grote kans dat bijvoorbeeld een Ierland nog voor het kampioenschap kan………of misschien wel de fransen een keer….Die sparen toch aardig hun krachten momenteel.

In de poule gaat nog steeds Quinten van Rossum aan de leiding (hij is de koning te rijk, elke dag maar vragen of hij nog boven aan staat ? maar de kaarten zullen waarschijnlijk nog wel geschud worden want nu gaan de finales straks komen. Daarin kan het alle kanten op aangezien deze meer punten waar zijn.

Zodra ik meer ideeën voor prijzen heb zullen jullie deze ook doorkrijgen maar op het moment heb ik nog niet veel verdere ideeën….wel zal er een klein deel van de opbrengst naar de Verandapot gaan.

As zaterdag zullen ONZE jongens weer ten tonele treden om aan te treden tegen de Groningers. Rugby Club Groningen heeft al aangegeven er gelijk een teamdag van te maken en dan ook met grote getallen aanwezig te zijn. Dus kom ONZE jongens supporten en laten we er een gezellig dagje van maken. Want Rugby is LIFE en samen zijn we 1.


(update 29 september)

Ondertussen 17 wedstrijden ver op het WK waarmee de wedstrijden zitten op een 1/3 van het totaal aantal wedstrijden en gaan we dan ook voorlopig nog even lekker door. De poule begint zich dan nu ook een beetje te splitsen. Waar vorige week nog 19 koplopers waren staat nu 1 van de jongste deelnemers (Quinten van Rossum) bovenaan in de poule. Dit mede het gevolg van Japan vs Ierland. Want bij het invullen moest en zou Japan daar op winst gezet worden…..ik heb het hem afgeraden meerdere malen maar hij heeft gelukkig voet bij stuk gehouden en zodoende Japan op winst gezet (maar ja, slecht nieuws voor hem aangezien hijzelf alleen poule A heeft ingevuld en dat zo lang duurde dat de rest door papa op snelheid is ingevuld). Quinten wordt gevolgd door 9 volgers die maar op 1 wedstrijd verschil zitten.

We hebben de afgelopen week dan ook weer mooie en onverwachtse wedstrijden gezien. De amateurs van Uruguay die de profs van Fiji versloegen. Ongelooflijk of wat te weten van de zojuist gestelde wedstrijd Japan vs Ierland. De jappen lieten zien dat ze voor het eerst naar de kwartfinale willen en hier dan ook met een half been in staan (kunt beter met 2 benen erin staan want anders speelt het zo ongelukkig in de kwartfinale). Het zijn dan ook zware weken voor ons rugbyliefhebbers. Maandag rugby kijken, dinsdag rugby kijken, woensdag rugby kijken, donderdag rugby kijken, vrijdag balen dat er geen rugby op tv was, zaterdag rugby kijken en zondag…nog meer Rugby kijken. Heerlijk en af en toe ook dan maar werken ja.

Over zaterdag gesproken, gisteren mocht ons vlaggenschip weer de haven verlaten om af te reizen naar de Bulldogs in Almere. De Bulldogs die de eerste wedstrijden met 16 man speelden stonden ons afgelopen zaterdag met een volltallige selectie van 22 man op te wachten. Het beloofde dan ook een mooie strijd te worden. Na een stortregen tijdens de warming up was iedereen lekker doorweekt om het tijdens de wedstrijd droog te houden. De wedstrijd was er dan ook 1 uit het boekje. Na mooi spel, veel strijd, karakter en inzet was in de 1e helft de bonuspunt al binnen. Dit betekende natuurlijk niet dat we de 2e helft stil konden zitten want we waren er nog niet. De 2e helft werd dan ook op dezelfde voet ingeslagen als de 1e en zodoende kon de score nog wat verder uitgebreid worden. Een keurige overwinning dan ook in Almere. Een uit het boekje. Arjan Molenaar mocht zich na de wedstrijd laten kronen tot men of the match. Al was het ditmaal extreem moeilijk want ook spelers als Johan Beukers (na lange tijd weer eens op de flanker en dan zo’n wedstrijd spelen) of Jonatan de Boer (80 minuten lang gebuffeld en gestreden) of Henrik Beijes (dit seizoen weer teruggekomen en laat zien dat hij enorm gegroeid is in het spel) of één van de andere 18 namen die er waren. Onder die 18 ook weer een nieuwe speler namelijk Ciske welke in Almere zijn eerste minuten mocht maken en hopelijk er nog vele volgen.

Na 3 wedstrijden staan onze mannen dan ook bovenaan in de competitie met 3 gewonnen wedstrijden. Aanstaande zaterdag hebben zij een verdiend vrij weekend en 12 oktober wordt een belangrijk meetmoment want dan komen de Groningers op bezoek welke (op moment van schrijven) 2 gewonnen wedstrijden hebben van de 2 gespeelden.

Qua prijzen voor de poule ben ik zoals altijd weer zoekenden aangezien we alle ideeen ondertussen al wel een keer gehad hebben. Dus heb je een leuk idee qua prijs (we hebben een aanzienlijk budgetje) waarbij nagenoeg niets te gek is (tenzij je het te gek maakt) hoor ik het graag. Moet namelijk één dezer dagen geregeld worden.

Huishoudelijke mededeling nog voor degenen die dit nog niet voldaan hebben dit graag één dezer dagen te voldoen.


(update 22 september)

De poule is helemaal los. Na een mooie openingswedstrijd van Japan, waarbij voor velen onverwacht, Rusland op voorsprong kwam. Was het aan de Japanners om te laten zien dat ze er niet voor zijn om in eigen huis geslacht te worden. Uiteindelijk dan ook een ruime zegen voor Japan.

Zaterdag was me een dag, 6:00 uur wekker uitrammen, aankleden, douchen etc… en 6:40 uur in de bank klaar voor de volgende wedstrijd (oké eerlijk? Ik was een kwartiertje te laat). De hele ochtend rugby kijken en om 11:30 snel naar de club om klaar te zitten voor de wedstrijd van de poulefase (en dat op de 2e dag al). All Blacks vs de Springbocks!. De kraker de sensatie en wat werd het? Een lastige ochtend/middag voor de Springbokken. De Nieuw Zeelanders lieten zien beter te zijn en wonnen verdiend de wedstrijd. Of was de winst ergens anders? Namelijk op de club zelf waar we met een vol clubhuis de wedstrijden mochten kijken onder het genot van een broodje Boerewors. Vers klaargemaakt door onze eigen Jacco en wisten jullie dat hij ook een heerlijk Braaipakket sponsort voor de WK poule t.w.v. 50,-…ja ook met heerlijke boerewors erin.

Na de wedstrijd was het tijd om samen met mijn collega’s de voorbereiding voor de echte wedstrijd van de dag te beginnen. In het blauw-wit RC Spakenburg tegen de studenten uit Groningen. Ook al was dit pas de 2e wedstrijd van de competitie het was wel de nummer UNO tegen nummer DOS. De Studenten die net als wij een beetje anders zijn (haha, nee niet in die zin) hebben ook een licht en snel team i.t.t. de veel al fors uitgevallen spelers bij andere teams. Een snelle wedstrijd was het dan ook.

Al in de 3e minuut was het Roy die een gaatje vond in tussen de voorwaartsen van Groningen en zo de eerste punten op het bord kon zetten. De conversie was aan Wouco, die blijkbaar de laatste dagen ook de wedstrijden nauwkeurig volgt, want alle kicks gingen gistermiddag raak. Of te wel 100% op zijn kicks. Echte 6 minuten later was de stand alweer gelijk. Lange tijd ging het spel gelijk op waar wij wel het merendeel in hun 22 stonden. Veel penaltys kregen we mee maar hier volgde geen punten uit. In de 31e minuut was het wel raak Mario wist ditmaal met een goede crash over de lijn te duiken.

Na rust werd de verdediging bij ons goed dichtgehouden en kwamen we iets meer onder de goed oplopende studenten vandaan. Zij zaten er bij elke bal kort op, elke ruck werd vliegensvlug geprobeerd te counteren en onze scrumhalf kreeg ook weinig tijd van de studenten.

Echter was het de nog snellere Mark Schutte die even zijn hakken liet zien aan de groningers en de stand naar 21-7 trok. De studenten zetten hierna meer druk op ons maar na het inbrengen van verse krachten. Waaronder “opa” Jurgen en Leon deden wij weer waar we goed in zijn. Aanvallen. Vanuit een mooie line-out variatie wist Roy zijn tweede try van de middag aan te tekenen wat tevens de eindstand was 28-7. Wat lijkt op een ruime overwinning koste veel energie gistermiddag.

As zaterdag gaan we op bezoek bij een oude bekende namelijk de Bulldogs in Almere. (voor de toeschouwers…..een klein stukje dus ik zou zeggen ga een keertje mee). K.o. 15:00 uur.

Morgen gaat het WK verder met de eerste wedstrijd van Wales. Ondertussen 19 koplopers waaronder 4 kinderen (lichamelijk onder de 10, geestelijk zullen het er iets meer zijn) en onze enige duo deelnemer Eddy Appelsap, binnenkort weer meer nieuws over de poule dus tot de volgende keer.

 

 

Back To Top