Skip to content
Datum:
Categorie:
▼ Vorige wedstrijd RCS1

▼ Volgende wedstrijd RCS1

▼ Vorige wedstrijd RCS2

▼ Volgende wedstrijd RCS2

▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

Het Oranje Rugby Festijn 2012

VRIJDAG 27 APRIL vanaf 18:00 uur

Ook dit jaar weer vers gebakken vis en broodjes hamburger
15 teams in 2 poules

Met optredens van:
Gravel / Zanger Rinus / One Two Trio / DJ Nawi / Het Feestteam

Kom zoveel mogelijk op de fiets
Voor de 22e keer
Dit jaar niet op de avond voor Koninginnedag
Ingang alleen via de hoofdingang van het sportpark
Legitimatie verplicht
Tot 21:30 gratis entree
Vanaf 21:30 uur
Entree € 3,00

Het 22e Oranje Rugby Festijn
Voor de 22e keer wordt het grootste dorpsfeest in de regio door Rugby Club Spakenburg georganiseerd. Dit jaar zal niet op de avond voor Koninginnedag maar op vrijdagavond 27 april vanaf 18:00 uur weer alles in het teken staan van de rugby sport en alles wat daarbij hoort.
Rugby Club Spakenburg hoopt naar aanleiding van het toernooi nieuwe spelers te werven. Dit is in alle jaren altijd de doelstelling van het toernooi geweest en gebleven Dus: benader een van de organisatoren en schrijf je in! Dit wil niet zeggen dat de derde helft, die bij ons op de tweede plaats staat, er minder om is. Wij hopen dat op deze avond de sportiviteit en gezelligheid net als voorgaande jaren hand in hand gaan, want dat is wat rugby zo’n geweldige sport maakt.

Dit jaar niet op de avond voor Koninginnedag

Rugby een eerlijke sport
Door het vaak pittige en fysieke spel-contact denken mensen vaak dat rugby een ruige en zelfs oneerlijke sport is. Niets is minder waar. Rugby is juist een van de meest eerlijke en sportieve sporten. Het respect voor de scheidsrechter en de tegenstander staat centraal. Praten tegen de scheidsrechter wordt zelfs bestraft als een zware overtreding. Verder zorgen tal van spelregels ervoor dat overtredingen binnen de perken blijven. Rugby is echt een sport voor iedereen, je hoeft niet per definitie groot en sterk te zijn. De sport biedt voor iedereen wat: meisje, jongen, groot, klein. Hou je van teamsport, gezelligheid en ben je niet bang voor een stootje, dan is rugby echt wat voor jou!

15 teams in 2 poules

Inschrijven
Wil je een team inschrijven voor deel-name aan het toernooi, laar ons dit dan weten.

Ingang alleen via de hoofdingang van het sportpark

Het programma
Vrijdag 27 april om 18:00 uur gaat op sportpark De Vinken in Spakenburg het 22e Oranje Rugby Festijn van start. 15 teams worden ingedeeld in 2 verschil-lende poules (recreatie en competitie). Dit jaar zal er weer een extra poule zijn die bestaat uit 4 ereklasse teams. Deze zullen uit een 7-mans formatie bestaan, omdat wij over de breedte van de velden spelen. Deze ereklasse teams zullen het publiek een duidelijker beeld geven van wat de sport rugby nou echt inhoud. Rond 21:30 uur wordt de prijsuitreiking verwacht waarna de derde helft pas echt kan beginnen.

Legitimatie verplicht

Legitimatie en entree
Vanwege strengere regelgeving voor het houden van een feest, wordt iedereen bij het betreden van het rugbyterrein geacht zijn of haar legitimatie te laten zien. Hier zal deze avond op gecontroleerd worden, dit in verband met het verbod om alcohol te schenken aan minderjarigen. De orga-nisatie heeft besloten vanaf 21:30 een entree te heffen van € 3,00 vanwege de grote toestroom van mensen tussen 21:00 en 22:00. Voor 21:30 uur is de entree gratis. Dit in de hoop dat de bezoekers meer verspreid over de avond zullen komen.

Tot 21:30 gratis entree

Uitslag Oranje Rugby Festijn 2011

  1. Team Brandweer/Polynorm
  2. De Matadors
  3. Sonnemannen
  4. Team het Slokkie
  5. Lalliebam

Geschiedenis
De rugbyclub was in 1981 , 1987 en 1993 op sterven na dood, doordat er spelers stopten of geblesseerd waren, kon men geen team op de been brengen voor een competitie duel,. Dit is het nadeel van rugbyclub Spakenburg, de basis is vrij klein met gemiddeld 40 spelende leden. Dankzij een harde kern bestaan wij nog steeds, mede doordat er een hechte vriendschaps band is. Dit is merkbaar in ons clubhuis waar het altijd gezelligheid troef is en waar tevens de sportieve pres-taties niet uit het oog verloren worden. Verder is Rugbyclub Spakenburg uniek omdat het de enige vereniging in Nederland is die om principiële redenen niet op zondag speelt, echter is in de loop van de tijd hier verandering in gekomen. Het hoogste niveau van rugby Nederland werkt sinds enkele jaren hun competitie duels af op zaterdag.
De club is erg flexibel. Op elke dag van de week heeft men al eens een competitie duel gespeeld. Door onze perfecte licht-installatie is dat mogelijk. Ook ontvingen wij in de af gelopen jaren meer dan 100 buitenlandse rugby teams die we altijd gastvrij ontvangen. Een lekkere pot rugby spelen met daaraan gekoppeld een perfecte derde helft. De eerste gasten waren de Londense Centauers die op 20 maart 1982 ons sportpark bezochten, en waaraan we nog steeds goede herin-neringen hebben. Verder organiseerde de rugbyclub Spakenburg ieder jaar het traditionele Heinen & Hopman toernooi waaraan binnen en buitenlandse clubs mee deden. Dit is de laatste jaren ver-anderd in het Oranje Buurt Vrienden toernooi. Het is altijd een groot feest met na afloop muziek en voor iedere deelnemer gratis gebakken vis. Zoals uit het verhaal blijkt leeft en bruist Rugby Club Spakenburg weer als vanouds en hopen we door te kunnen gaan zodat we nog veel in positieve zin van ons kunnen laten horen.

Ook dit jaar weer vers gebakken vis en broodjes hamburger

Rinus
Zanger Rinus heeft via YouTube grote populariteit in Nederland gekregen. De grootste hits van Zanger Rinus zijn “Met Romana op de scooter” en “Hey Marlous”. Stuk voor stuk meezing-hits die bijna iedere Nederlander zo onderhand kent.

Het feestteam
Ze zijn bekroond met de titel “Beste Feestact van Nederland”, en daar zijn Stan van den Dobbelsteen en Peter Barendregt heel erg blij mee: het is zo ontzettend leuk om telkens weer feesttenten, cafés en discotheken op z’n kop te mogen zetten.

Gravel
Gravel speelde al eerder op het Oranje Rugby Festijn en komt ook dit jaar de tent weer op zijn kop zetten. De naam Gravel staat voor “smashed rock”, het idee is dat de “Graveliers” met zoveel power en punch spelen dat de rock(muziek) verpulvert wordt tot gruis oftewel Gravel.

DJ Nawi
Iwan Korpadi (DJ Nawi) draait regelmatig in de Jantjes. Door deelnama aan het programma beste DJ van Nederland doet hij een gooi naar deze titel.

One Two Trio
De ultieme feestband die doorbrak met hits als ‘Juffrouw Toos’ en ’10 Kleine Tuinkabouters’, is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam als het gaat om feest! Live gespeeld en gezongen topentertainment met veel humor, interactie en een bijzonder aanstekelijk enthousiasme.

 

vrijdag 27 april 2012 v.a. 18:00 uur

Een schrikkeljaar! En om de tijd te nemen alles weer op te ruimen is het toernooi niet zoals gebruikelijk de avond voor Koninginnedag maar op de vrijdag! Dus tot vrijdag 27 april 18:00 uur!

Back To Top