Skip to content
Datum:
Categorie:
▼ Vorige wedstrijd RCS1

▼ Volgende wedstrijd RCS1

▼ Vorige wedstrijd RCS2

▼ Volgende wedstrijd RCS2

▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2019-02-23 | Den Helder 1 – RCS 1 | 73-42

Rugbyclub verliest in Den Helder.

De lokale rugbyers mochten afgelopen zaterdag op pad naar Den Helder met krap aan 15 man. De verwachting was dan ook dat het een zware pot zou gaan worden tegen deze fysieke sterke ploeg. Na een paar minuten was er helaas al een blessure aan de kant van Spakenburg en moest er verder gespeeld worden met 14 man. De eerste 30 minuten gingen redelijk gelijk op en de ruststand kwam uit op 35-20.

In de tweede helft ging het tempo flink omhoog en wist Den Helder slim met hun extra man de lijn regelmatig uit te spelen. Ondanks Den Helder een mannetje extra hadden en voldoende wissels wist Spakenburg in de tweede helft meerdere keren overtuigend de scrums te winnen en te scoren. Snelle acties van Fernando Rijswijk en Mark Schutte wisten dan ook de try lijn te vinden.

Gedurende de hele wedstrijd werden er aan beide kanten flink gescoord maar was het Den Helder die er met 73-42 met de winst vandoor ging en duidelijk te zien was wat een paar extra wissels voor verschil kunnen maken.

Back To Top