2017-10-21 | RCS1 – Maraboes 1 | 15-18

Rugby Club Spakenburg komt net te kort

Afgelopen zaterdag hadden de lokale rugbyers RC Maraboes te gast vanuit Maastricht.

Vrij vlot in de begin fase van de wedstrijd was het de Maraboes die een penalty kon benutten en daarna kwam snel het antwoord al van Spakenburg met ook een penalty wat de stand weer gelijk bracht op 3-3. In de 15e minuut wisten de gasten door de verdediging van Spakenburg heen te breken en hun try te scoren. Weer 6 minuten laten was het Spakenburg die kon antwoorden en bleef de stand tot de rust 8-8.

Gedurende de tweede helft waren de Maraboes het sterkere team en wisten door een penalty met kort daarop een try hun voorsprong uit te breiden. Ondertussen stond de stand op 8-18. In de laatste 10 minuten buffelde Spakenburg door op karakter en wist meerdere keren vlak aan de try lijn te komen van de Maraboes. Uiteindelijk lukte het Spakenburg in de laatste minuut nog een try te drukken en de conversie te benutten wat de eindstand bracht op 15-18.