2013-12-07 | RCS – The Pickwick Players | 17-41

2013-12-07_RCS-The_Pickwick_Players_17-41_IMG_1329_1600Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van 2013 thuis gepland tegen the Pickwick Players uit Deventer.

Spakenburg kwam goed op gang en scoorde na 5 minuten al meteen hun eerste try  door Evert van Bochoven (tevens zijn eerste try voor Spakenburg wat hem aan het einde van een wedstrijd een zumba opleverde!) Hier lieten de Pickwick Player het echter niet bij zitten en scoorde een paar minuten later een try tegen en scoorde ook de conversie wat de stand op 7-7 bracht. Spakenburg stond weer op scherp.. en 3 minuten later was het Sven Bulens die de score op 12-7 kon brengen en helaas werd de conversie gemist. De eerste helft ging het redelijk gelijk op Pickwick players scoorde nog een penalty tussen de palen wat de stand in de rust op 12-10 bracht voor Spakenburg.

Kort na de rust in de 47e minuut wisten de Pickwick Players door te breken en de stand op 12-20 te brengen. Daarna 11 minuten later bracht Leon van den Deijssel de stand op 17-20. Toen werd het spannend, de beide teams gingen gelijk op en er was nog niks beslist op dat moment. 4 minuten na de try van Leon wisten de Pickwick players weer te scoren en brachten de stand op 17-27. Spakenburg speelde goed maar de Pickwick Players bleken vandaag net iets beter te zijn. En dat was ook te zien want in de 76e minuut scoorde ze en brachten de stand op 17-34 en kort voor het einde wisten ze nog een keer door de Spakenburgse verdediging te breken wat de eindstand uiteindelijk op 17-41 bracht.

Spakenburg gaat helaas met verlies de winterstop in. Maar hebben vandaag zeker laten zien dat we 2e klasse waardig zijn en de overige wedstrijden zeker zullen blijven strijden voor de winst!

De eerst komende wedstrijd 18 januari 2014 zal uit zijn in Almere tegen de RC Bulldogs om 14:30.