RCS Weber Original Store Six Nations Poule | RONDE 1

Slechts 11 koplopers na de 1e ronde van de Six Nations. Zal iemand dit jaar alle wedstrijden goed voorspellen? De kans is nog circa 18%.

Vele van ons hadden zaterdag Ierland als winnaar bestempeld tegen Engeland. Ierland dat afgelopen jaar maar 1 wedstrijd had verloren in het hele jaar verloor van Engeland. Engeland schoot fel en “agressief” uit de startblokken en wist dat de hele wedstrijd vol te houden. Het was dan ook geen schim meer van het Engeland van afgelopen jaar waar het 5e in de Six Nations werd. Nu hebben ze laten zien waar ze voor komen…..winst in de Six Nations en een goede generale voor het aankomende WK. Ierland had dan ook weinig in te brengen en miste ook zijn “flair” waarmee ze normaliter spelen.

Schotland deed wat iedereen (behalve Joery, Frank, Fernando en Joep, die houdt wel van een gokje) hadden voorspeld en dat was winnen van Italië.

Niels houdt momenteel de RCS Weber Original Store Six Nations Poule mooi bij op club TV. Hier is te zien wie welk team op winst heeft, wat de volgende wedstrijden worden, wat de voorspellingen voor de komende 3 wedstrijden zijn en de stand. Waarvoor dank Niels, dit wordt gewaardeerd.

Voor aankomende week staat er weer een paar mooie wedstrijden op het programma. Namelijk:

Schotland – Ierland
Door 13 personen als winst voor de thuisclub voorspeld, 1 gelijk spel en de rest heeft Ierland in het vaandel. Het zal voor Ierland een hele klus worden om tegen het sterk spelende schotland de punten mee naar huis te nemen. Dan zullen ze feller moeten zijn dan gisteren.

Italië – Wales
4 personen verwachten winst voor Italië en 59 winst voor Wales. Als Wales net zo begint als afgelopen weekend en Italië speelt als de laatste 15 minuten van gisteren dan is er voor Wales ook zeker werk aan de winkel om in Italië de punten op te halen.

Engeland – Frankrijk
53 personen verwachten winst voor Engeland, 9 winst voor de Franssen en 1 op gelijk spel en diegene kan wel eens gelijk gaan krijgen…zou het een rugbykenner zijn? Wie het is…..dat mag je zelf even nagaan…of niet Mr. Koops?
Engeland dat uit in Ierland een goede basis heeft gelegd richting de winst van de Six Nations zal in eigen huis ook willen laten zien wat ze in Ierland hebben laten zien. Echter de Fransen hebben wat goed te zetten en zullen dan ook weer beginnen net als afgelopen weekend tegen Wales. Het zal dan ook hard tegen hard gaan op basis van afgelopen wedstrijden en zeker geen gelopen race voor Engeland zijn.

Of te wel….weer 3 mooie wedstrijden op het programma.

Dan nieuws uit de sponsorhoek:
Dit jaar hebben we weer nieuwe sponsors bij de poule. Om te beginnen onze nieuwe horeca groothandel leverancier. Wat je ook maar nodig hebt in een professionele keuken, in je mooie restaurant of waar dan maar ook Horesca Lieferink heeft het! Het totale pakket voor de horeca. Kwaliteit kan niet goed genoeg zijn voor Horesca vandaar ook dat wij als kritische Spakenburgers daar klant zijn. Horesca sponsort voor de poule een doos speciale biologische wijn. Van de kenners al begrepen dat dit voor een avondje plezier staat.

Als we het dan toch over kwaliteit hebben….ook GH-bouw en Muijs-Bouw (the brothers in law) sponsoren de poule met een heerlijk Bierpakket. Gevraagd hebben ze wel of ik deze al snel kon afhalen daar anders de inhoud niet gegarandeerd kan worden.

Dan de volgende nieuwe sponsor. Een groeiende diamant in de wereld van het Bier. De Campus brouwerij uit Maastricht. Over een paar jaar hebben ze het daar in het zuiden van het land niet meer over Bavaria e.d. maar over Campus bier. Vanuit Maastricht wordt dan ook een Campus bierpakket gesponsord.

Ook zijn dit jaar de meeste van onze vertrouwde sponsoren er weer bij namelijk:
– Hertbier
– Jan Appelsap
– Jonatan de Boer
– Roeland Muijs
– Walter Pauw

Waarvoor en dan mag ik spreken namens alle poule deelnemers DANK

Zo lang genoeg weer en tot dinsdag of zaterdag op onze mooie club (club open waarschijnlijk weer rond 14:30). Voor degene die echt rugby willen zien? Dat kan ook want ons eerste speelt zaterdag in Amsterdam tegen AAC waar ook om half drie de bal de lucht in zal gaan.

Pos Naam Punten
1 Marc Dekker 6