Tussenstand RCS Six Nations Poule | 2018-02-04

Heren,

Daar is ie dan de tussenstand na de 1e speelronde.
Wat een wedstrijden toch weer.

Wales – Schotland

Zaterdag Wales tegen Schotland. Wales verbaasde vriend en “vijand” in de goede zin en Schotland in de verkeerde zin. Wales dat 9 van de 10 keer in eigen huis wel weet te winnen deed dat nu ook weer. Door een goede interceptie van de scrumhalf werd de toon al vroeg gezet. Wales breide daarna de winstmarge alleen maar verder uit. Een keurige overwinning van Wales tegen het zwak spelende Schotland. Dit bracht gelijk een tweestrijd in de poule aangezien de helft op Wales had ingezet en de andere helft op Schotland.

Ierland – Frankrijk

Daarna was het de beurt aan de Ieren tegen de Fransen. Onder toeziend oog van een aantal socials (ja, gezien onze status moeten we de spelers wel blijven beoordelen) werd dit een spannende wedstrijd. Eén die niet snel vergeten zal worden, vooral niet door de fransen en Wouco. Ierland dat geruime tijd met een kleine voorsprong aan de leiding ging werd in de 73e minuut door een try van Frankrijk voorbij gestreefd. 13-12 op dat moment. Echter de Fransen kregen te maken met het doorzettingsvermogen van de Ieren en de schoen van Jonatan Sexton.
41 fases lang gingen voornamelijk de voorwaartsen van de Ieren de rucks aan. Waarna de bal richting middenlijn werd gespeeld en Jonatan daar vandaan de dropkick (ja hij zou ook een Social kunnen zijn) tussen de palen schoot. 13-15 voor de Ieren was de einduitslag in de 84e minuut van de wedstrijd. Wat een overwinning.

Italië – Engeland

Zondag was het de beurt aan de Italianen tegen de Engelsen.
De Engelsen die in het begin twee keer fel door de verdediging van de Italianen heen sneden kregen het toch nog even lastig toen Italië ook wist waar ze punten konden scoren.
Met fysiek spel probeerden de Italianen het te halen tegen de Engelsen. echter de Engelse formatie stond er klaar voor en wist uiteindelijk een gemakkelijke overwinning te behalen.

De poule is door deze wedstrijden dan ook verscheurd in een 2 deling met een groep van maar liefst 17 man op kop. Deze 17 man worden aangevoerd door onze eigen barkeeper Wessel de Jong!

Gezien deze wedstrijden ben ik dit keer begonnen met een doorkijkje qua spel van de teams en de verwachting wat ze dan gaan doen. Dit doorrekenend en zoals het er nu voorstaat kan het wel eens zo zijn dat Niels en JP de poule gaan winnen (wat een voorspellers) gevolgd door Roeland, Anton en Arjen op een gedeelde derde plaats. Maar ja, dit blijven voorspellingen zonder glazen bol want vorig jaar had ook niemand meer op Jurgen gerekend die als een storm ram naar boven kwam. Hij zag en overwon.

Voor volgende week staan de volgende wedstrijden gepland

Ierland vs Italië
Naar verwachting een gemakkelijke overwinning voor de Ieren. In de poule heeft bijna iedereen Ierland op winst

Engeland vs Wales (de kraker van groot Brittannië)
Voor Engeland vs Wales gaan ook bijna (54) alle stemmen uit voor Engeland. Dit is echter maar de vraag gezien de overwinning tegen de Schotten van Wales en het vertoonde spel.

Schotland vs Frankrijk
Zal Schotland zich zelf kunnen herpakken, vorig jaar nog net aan uit verloren bij Frankrijk met 22-16 of zijn het de Fransen die revanche gaan halen voor de verloren wedstrijd tegen Ierland.
Deze wedstrijd is weer meer verdeelder voorspeld waardoor er uitgelopen kan worden of ingehaald.

We gaan het weer beleven met een weekend voor knallen. De week erna zijn de six nations teams een weekje vrij maar gaat ons vlaggenschip weer de wei in tegen Eindhoven de gekste. Komende weken zullen zij zich dan ook weer gaan voorbereiden op deze tegenstand om het één en ander recht te gaan zetten.

OOK HOOR IK GRAAG NOG IDEEEN VOOR PRIJZEN!
Groeten,
Patrick van Rossum