Tussenstand RCS Six Nations Poule | 2016-02-14

Rugby Liefhebbers,

Ook dit Valentijn weekend waren er weer Valentijns rugby wedstrijden.
Te beginnen met afgelopen zaterdag waar in de wedstrijd Frankrijk vs Ierland de meesten de liefde met Sexton wilden verklaren. Vooral Yoann Maestri (de no 5) die een “knuffel” van formaat uitdeelde en de toon zette hoe Frankrijk de winst wilde binnen halen. Idem aan het WK gingen ze voor een harde wedstrijd. Een wedstrijd waarin Frankrijk de eerste 65 minuten zijn liefde aan Ierland toonde maar in het laatste kwartier keihard toeslag en met 1 punt verschil de wedstrijd won. Weinig hadden dit voorspeld en een klein deel van de poule heeft hiermee afstand genomen.

Hierna was de beurt aan Wales tegen Schotland. Schotland dat uit bij Wales veelal met behoorlijke cijfers naar huis werd gezonden begon nu brutaal aan de wedstrijd. De liefde voor Wales was dan ook ver weg maar de liefde voor het spelletje zeker niet. Met een ruststand van 10-13 in het voordeel van Schotland lieten ze na de nipte wedstrijd van vorig weekend ook hier zien tegen de top aan te zitten. Maar Wales zou Wales niet zijn als ze in eigen huis bij een achterstand geen schepje erboven op zouden doen. Met veel passie en strijd werd dan ook een nipte overwinning behaald.

Zondag was het de beurt aan Italië en Engeland om er een mooie strijd van te maken. Dit resulteerde dan ook in een spannende eerste helft waar de ploegen zeker aan elkaar gemoeid waren. Italië deed ook deze week niet onder voor een groot land. Waar vorige week Frankrijk met maar een paar punten verschil won maakte ze het hier Engeland in het begin ook moeilijk. Pas in de tweede helft was het Joseph die geen liefde voor Italië toonde te hebben. Met een schitterende hattrick zette hij Italië op een grote achterstand.

Ook dit weekend bleek het dan maar weer eens te meer dat alle landen aan elkaar gewaagd zijn en een off day hard afgestraft kan worden. In 6 wedstrijden is er maar 1 wedstrijd met meer dan 6 punten verschil gewonnen.
Een wedstrijd waar dan ook nu al naar uitgezien kan worden is niet 1 van de grote landen maar naar Italië vs Schotland. Beide ploegen doen het erg goed, zijn op dreef, hebben het gevoel dat ze elke wedstrijd kunnen winnen maar telkens net niet lukt…..die gaan over twee weken de strijd aan.

De volgende wedstrijd is over twee weken dan speelt op vrijdagavond Wales thuis tegen Frankrijk. K.o. 21:00 uur. Club open om … uur?

Op zaterdag speelt grootheid RC Spakenburg om 15:00 uur tegen de heren van ARC II. De heenwedstrijd welke door de bond niet op zaterdag gespeeld mocht worden zal nu wel een gelijke strijd gaan kennen.

Waarna om zes uur het de beurt is aan Engeland vs Ierland, één van de krakers……. deze zal aansluitend op de club gekeken worden.

Of te wel weer een mooi rugbyweekend, wie niet kan wachten tot 28 februari, op de 21e speelt RC Spakenburg tegen de Picwick Players uit Deventer. Wat altijd garant staat voor een mooie wedstrijd en een gezellige derde helft.

Dan de poule…..voor volgend weekend zijn de volgende voorspellingen gedaan:
27 mensen verwachten winst voor Wales en 10 voor Frankrijk (idem aan afgelopen wedstrijd van Frankrijk, beschouwd als de underdog maar ondertussen….)
7 personen verwachten dat Italië in eigen huis van Schotland wint en 30 personen niet. Nu we ze beide zien hebben spelen en weten dat Italië thuis speelt……hebben die 7 echt niet raar gedacht.
Dan Engeland hier verwachten 30 personen winst op Ierland, 6 verwachten dit niet en 1 die gaat voor het gelijke spel. Zou toch uniek zijn dat Ierland twee keer gelijk zou spelen in de Six nations maar je weet het nooit. Alle opties zijn nog open.

Door de meesten werden degene die Frankrijk (4x) op winst hebben voor de Six nations voor gek uitgemaakt maar ondertussen staan ze wel gedeeld aan kop met Engeland.
Wie ook aan kop staan maar dan in de poule, dat zie je weer in de bijlage waar we 6 koplopers hebben en waar zelfs de nummer laatst van de WK-poule nu gedeeld op de eerste plek staat.

Houdt ook allemaal 19 maart vrij in de avond. De planning is (naar verwachting) dat we aansluitend aan de laatste wedstrijd (een dag met drie wedstrijden) de prijsuitreiking van de poule doen. Zou mooi zijn als iedereen er bij kan zijn om het in stijl af te sluiten.

Van de week zal ook de hoofdprijs van de poule bekend worden gemaakt! En ook deze keer zal het niet de minste prijs zijn.

En om in stijl af te sluiten:
Rugby is strijd
Rugby is doorzetten
Rugby is inzet
Rugby is passie
Rugby is kameraadschap
Rugby is a bastard sport
Rugby is played bij Gentleman
Rugby is LIEFDE

DE Liefde van je leven!

Rugby is The Social Team! As woensdag om 20:00 uur zal dan ook weer de volgende training zijn. Zullen er deze keer ook weer meer “ouwe” garde zijn of jongeren die niet meer in het 1e spelen of mensen die kennis willen maken met deze mooie sport? Gaan we woensdag de 20 spelers op training bereiken? Wie weet….weest welkom!
Ook dus voor iedereen die nog nooit gerugbyd heeft en denkt dat ie er te “oud” voor is…dit ben je nooit voor deze geweldige sport.

Groeten,
Patrick