RCS Weber Original Store Six Nations Poule 2020 | RONDE 5

Je gelooft het of niet maar de Six Nations zijn echt verder gegaan. Bijna 8 maanden geleden werd de laatste wedstrijd gespeeld en gisteren was het eindelijk dan weer zover. De laatste wedstrijd van ronde 4 werd gespeeld in Ierland zonder publiek.

Daar trad Ierland aan tegen Italië. Ierland dat moest winnen met een bonuspunt om zichzelf een kans te geven voor de eindoverwinning deed wat ze moesten doen. Een ruime overwinning voor het puntensaldo en de bonuspunt waren na 80 minuten dan ook in de pocket.

Door de overwinning belooft het wat voor de laatste ronde want zowel Ierland, Engeland als Frankrijk kunnen de Six Nations nog winnen. De beste papieren gaan uit naar Engeland die tegen Italië mag aantreden en daar zeker de 5 punten moet kunnen binnen halen. Echter als Ierland zonder bonuspunt van Frankrijk wint komt het op puntensaldo aan aangezien zij dan gelijk eindigen. Frankrijk moet met een bonuspunt van Ierland winnen willen zij aanspraak maken op de titel waarbij (als Engeland gewoon 5 punten tegen Italië pakt) het ook daar op puntensaldo uit komt.

Als het het Frankrijk is dat gisteravond van Wales won en dat Ierland de laatste tijd niet vaak wint in parijs dan zou dat er wel zeker in kunnen zitten. Echter je weet nooit met de Ieren hoe zij kunnen vlammen. De laatste wedstrijd van de Six Nations (wat ik al voorspelde dat de beslissing wel eens kon worden (daarom ook de kaartjes voor deze wedstrijd tijdens de WK poule) en waar Gideon nu helaas niet bij kan zijn aangezien er nog geen publiek aanwezig mag zijn) wordt dan ook zeker een kraker en het kijken waard. Zaterdag wordt dan ook weer een echte Six Nations dag. De hele dag rugby kijken wat natuurlijk geen straf is.

We gaan het zien en volgende week weten we dan ook wie de Six Nations wint….voorlopig hebben Wouco en Roy de beste papieren echter de einduitslag kan nog alle kanten op en dan ook wel eens bepalend worden…even wat opties doorgerekend en daarbij kunnen meer dan 5 personen de winst nog op eisen. We gaan het zien…