▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2023-03-25 | RCS1 – Haarlem 2 | 12-12

Rugbyclub ziet winst uit handen glippen in slotfase wedstrijd

Afgelopen zaterdag had Rugbyclub Spakenburg bezoek van de nummer 2 RFC Haarlem 2 op Sportpark de Vinken. De uitgelezen kans voor de lokale rugbyclub om het onderlinge verschil nog verder uit te breiden.

Met een heerlijk zonnetje in de eerste helft maar wel een flinke wind startte de wedstrijd om 15:00. Je kon al vrij snel zien dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en beide nog in de race zijn voor het kampioenschap. Vanaf de eerste minuut ging het meteen hard op hard en werd er veel gespeeld op de voorwaartsen. Ook de lijn spelers wisten aan beide zeiden niet vaak door te breken en maar beperkte meters te maken. Beide teams wisten nog niet te scoren in de eerste helft en met een 0-0 gelijk stand gingen ze de rust in.

In de tweede helft was het Spakenburg die de score kon open met een try van Arno Mastenbroek. 3 minuten na rust bouwde Spakenburg meerdere fases op en werd meter na meter gepakt totdat Arno Mastenbroek uiteindelijk deze try wist te verzilveren. Ook de conversie werd door Ruben Ruizendaal tussen de palen geschoten. 7-0. In de 60e minuut werd er een speler van Spakenburg het veld afgestuurd met een gele kaart door een overtreding en moest Spakenburg met 14 man verder. 3 minuten later kon Spakenburg met deze 14 man alsnog de score verder uitbreiden Trevor Rode wist de try te maken in de hoek. Het begon harder te regenen en ook de wind werkte niet echt meer mee in de laatste 20 minuten. Haarlem begon steeds vaker aan te kloppen bij Spakenburg en vanuit een gewonnen line-out zette ze 2 fases op. Met een snelle actie vanuit een penalty drukte de gasten 4 minuten voor het einde een try. 12-5. Met nog 4 minuten op de klok moest Spakenburg alles op alles zetten om de winst niet uit handen te geven. In de laatste minuut van de wedstrijd stond Haarlem op de trylijn van Spakenburg, door herhalende overtredingen vanuit de Spakenburgse zijde kende de referee een penalty try toe en wist Haarlem er een 12-12 gelijkspel van te maken, en niet lang daarna floot de referee de wedstrijd af.

Spakenburg staat door dit gelijkspel nog steeds bovenaan in de competitie 10 punten los van de nummer 2 Haarlem. Haarlem heeft nog wel 1 wedstrijd minder gespeeld.