2022-11-26 | RCS1 – AAC2 | 19-19

Rubyclub maakt gelijkspel op de Vinken.

Afgelopen zaterdag speelde de rugbyclub een wedstrijd tegen het tweede team van AAC uit Amsterdam.

AAC opende ijzersterk en speelde langere tijd op de helft van Spakenburg en zette de verdediging van Spakenburg vanaf de eerste minuut al op scherp. Spakenburg liet ze echter niet door. In de 15e en 30e minuut besloot AAC het maar te doen met penalty’s op de palen te schieten in plaats van te spelen. Deze werden geraakt en zorgde voor wat voorsprong voor de tegenstanders 0-6. In de 34e minuut werd dan ook de eerste try gescoord. AAC bouwde de actie op beginnend met een gewonnen line-out, de bal ging de lijn in en vormde een ruck. Na een overtreding vanuit de Spakenburgse zijde werd de bal snel genomen, ging de lijn door naar links, werd weer een ruck opgezet. Vanuit die ruck ging de bal de hele lijn weer door naar rechts en wist AAC door te breken en te scoren in het uiterste hoekje van het try gebied. Inclusief de conversie stonden de gasten met 0-13 voor. Vlak voor de rust pakte AAC wederom een penalty mee en ging Spakenburg met een 0-16 achterstand de rust in.

In de tweede helft zat Spakenburg beter in het spel, dit was terug te zien door beter en meer aanvallend spel. In de 44e minuut won Spakenburg de scrum maar maakte AAC een overtreding. Jonathan Rijswijk pakte gauw de bal voordat de tegenstander door had wat er gebeurde en rende langs 2 man heen. Na zijn try onder de palen wist ook Ruben Ruizendaal de conversie makkelijk binnen te halen. 7-16. In de 57e minuut was het nogmaals een penalty voor AAC door een hoge tackle van Spakenburg. AAC koos weer voor een kick op de palen en scoorde. 7-19. In minuut 62 kon Spakenburg de score verder terugdringen. Vanuit een gewonnen line-out ging de bal vanuit Jonathan Rijswijk door naar Jeffrey Nuijten. Met een mooie zogenaamde scissor gaf Jeffrey Nuijten de bal door aan Rhyan Wallace welke al op hoge snelheid kwam aanrennen en niet meer was te stoppen. Inclusief de conversie van Ruben Ruizendaal stond het ineens 14-19. Spakenburg zat in een lekkere aanvallende flow en aasde op de winst. Met nog enkele minuten speeltijd op de klok zette Spakenburg goede druk en speelde ze al een tijdje voor de try-line van AAC. Uiteindelijk profiteerde Juan Pablo Inverni van een rommelige bal na een line-out en wist deze te onderscheppen en scoorde de try. Helaas werd deze conversie net gemist 19-19. In de laatste paar minuten maakte AAC het nog even spannend aan de Spakenburgse zijde en floot de scheidsrechter na 80 minuten de wedstrijd af. Spakenburg sluit hiermee de wedstrijd af met een zeldzame gelijkspel uitslag 19-19.