2022-05-21 | RCS1 – Alkmaar | 33-22

Rugbyclub houdt de punten in Spakenburg

Zaterdag 21 mei kregen de heren van de rugbyclub bezoek van RUFC Alkmaarse 1 uit Alkmaar. Spakenburg had 1 wissel welke in overleg werd uitgeleend aan de tegenstander zodat er 15-15 gespeeld kon worden. Tevens was dit meteen een mooie kans voor de nieuwe speler Tim Bos om in zijn eerste wedstrijd de volledige 80 minuten te kunnen maken.

In de 10e minuut wist Alkmaar de score te openen. Vanuit een scrum van Spakenburg wisten ze de bal te stelen en door de Spakenburgse verdediging heen te breken. Daarna duurde het weer even 10 minuten tot de volgende score. Spakenburg wist op de trylijn van Alkmaar na een gewonnen line-out meerdere fases op te zetten en was het Maximo Pelegrini die zijn kans zag en dwars door de ruck heen dook over de trylijn heen. Inclusief de rake conversie van Ruben Ruizendaal stond Spakenburg met 7-5 voor. 1 minuut voor de rust lukte het Spakenburg deze score verder uit te breiden. Jonathan Koelewijn brak door de verdediging heen en ook Ruben Ruizendaal pakte de conversie weer mee. Hiermee ging Spakenburg met een 14-5 voorsprong de rust in.

In de tweede helft wist Alkmaar na een foutje in de line-out de bal mee te pakken en pakten de Alkmaarse voorwaartsen flink wat meters tot aan de trylijn van Spakenburg. Na 2 fases voor de trylijn wisten ze dan ook te scoren. 14-12. Met in de 57e minuut een penalty kick tussen de palen voor Alkmaar stonden ze weer voor met 14-15. Gedurende de gehele wedstrijd ging het steeds redelijk gelijk op en zag je dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. In de laatste 20 minuten merkte je dat Spakenburg fitter was. In de 60e minuut wist Ruben Ruizendaal vanaf zijn eigen helft 5 tegenstanders van zich af te schudden en hielden ze hem niet meer bij voordat hij de trylijn bereikte. 19-15. En nog geen 3 minuten later was het Julian die met een snelle sprint de tegenstander op het verkeerde been zette en de score verder uitbreidde. 26-15. Alkmaar wist in de 70e minuut de score nog terug te brengen naar 26-22 maar daarna was het Spakenburg die 4 minuten voor het einde met een try van Jaap Duijst de eindstand veilig stelde. Inclusief wederom de rake conversie van Ruben Ruizendaal bleven de punten met een 33-22 eindstand weer in Spakenburg.

4 Castricum 3 9 4 5 0 20 231 243 -12
5 ’t Gooi 3 9 3 5 1 17 155 265 -110
6 Alkmaarse 9 2 6 1 12 142 242 -100