2022-04-09 | RCS1 – Bulldogs | 26-05

Rugbyclub wint van koploper

Afgelopen zaterdag had de rugbyclub bezoek van de koploper Rugbyclub Bulldogs uit Almere. 2 weken hiervoor speelde Spakenburg nog tegen de Bulldogs uit en verloren die wedstrijd met 24-12.

In de eerste 15 minuten van de wedstrijd speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van de Bulldogs. Spakenburg wist continu erbovenop te zitten en zorgvuldig de aanvallen op te bouwen en de nodige breaks te maken. In de 17e minuut was het Jonathan Rijswijk die vluchtig de penalty nam en meteen onder de palen kon scoren omdat de tegenstander niet zat op te letten. Inclusief de conversie van Wouco de Graaf stond Spakenburg voor met 7-0. Nog geen 10 minuten later was het wederom Jonathan Rijswijk die vanuit de ruck een gaatje zag en hier meteen in dook. Ook deze conversie van Wouco de Graaf was weer raak en zo breidde de score verder uit naar 14-0. 5 minuten voor rust maakte Ruben Ruizendaal een hoge tackle welke door de referee bestraft werd met een gele kaart en Spakenburg 10 minuten lang met een speler minder moesten spelen.

In de tweede helft nog geen 2 minuten na de rust ging Spakenburg meteen weer vol in de aanval, met meerdere pogingen vlak voor de try lijn van de Bulldogs was het Mark van den Broek die er uiteindelijk door heen wist te breken en de score verder uitbreidde naar 19-0. Verder in de tweede helft werden de Bulldogs gevaarlijker en wisten steeds dichtbij te komen maar het niet af te maken doordat de Spakenburgse verdediging als een huis stond. In de 53e minuut zag Spakenburg weer een kans om te scoren. De bal ging een aantal keer de hele lijn door, voorwaartse speler Mario Terlouw wist de nodige meters te maken en gaf de bal af aan Mark Schutte die hem in de hoek achter de trylijn wist te drukken, ook deze conversie werd vanuit de verre hoek raak geschoten door Wouco de Graaf. In de laatste minuten van de wedstrijd wisten de Bulldogs de bal over te nemen van Spakenburg en gingen meteen vol in de aanval, met een paar snelle jongens in de lijn rende ze de Spakenburgse lijn voorbij en wisten in de slotfase nog net de nul van het bord af te halen. Spakenburg wint deze wedstrijd met 26-5.

4 Haarlem 2 6 3 3 0 17 130 119 11
5 ’t Gooi 3 6 1 4 1 9 92 192 -100
6 Alkmaarse 6 1 4 1 8 101 154 -53