2019-10-26 | RCS1 – Big Bulls | 43-24

Verdiende overwinning voor Rugbyclub Spakenburg

In de ochtend speelde de cubs thuis bij Eemland in Amersfoort tegen  het clusterteam Emmen/ Dwingeloo. Het clusterteam wist met de eerste try te openen maar daarna ging het vol gas en won Eemland met 71-10.

In de middag hadden de senioren de Big Bulls uit Almelo op bezoek. Spakenburg wist al na 3 minuten de score te openen met een try van Mark schutte. Iedereen was daarna meteen op scherp maar in de 12e minuut wist Mario Terlouw door de sterke verdediging van de Bulls heen te breken en breide inclusief de conversie van Mike Barten de score uit naar 12-0. Ook de Big Bulls waren nu wakker en wisten de score in de 15e en 18e minuut terug te brengen naar 12-10. In de 26e minuut was het nogmaals Mario Terlouw die wist te scoren inclusief de conversie van Mike Barten. Vlak voor de rust wist Spakenburg nog goed druk uit te oefenen en kon Luuk Martijn Hopman met zijn actie nog even wat punten pakken inclusief wederom de conversie van Mike Barten. Spakenburg ging hierdoor met 26-10 de rust in.

In de tweede helft wisten de Bulls na 5 minuten weer te scoren en de stand terug te brengen naar 26-17. Het kon hiermee weer alle kanten op. In de 50minuut was het Mike Barten die zowel de try als conversie wist te benutten, de Bulls nog altijd erg sterk maar door foutjes in de verdediging kon Spakenburg goed profiteren en was het in de 63e minuut social speler Henk-Leen Bos die in de hoek wist te scoren. Met nog 17 minuten op de klok stond Spakenburg nog niet veilig, de Bulls wisten in de 71e minuut weer te scoren wat de stand bracht op 38-24. De minuten tikte voorbij en vlak voor het einde was het Mark Schutte die met zijn snelle aanval de stempel op de wedstrijd kon drukken en hiermee de eindstand uitkwam op 43-24.

“03 05-00 Mark Schutte
“12 12-00 Mario Terlouw, conv Mike Barten
“15 12-05 Big Bulls
“18 12-10 Big Bulls
“26 19-10 Mario Terlouw, conv Mike Barten
“39 26-10 Luuk Martijn Hopman, conv Mike Barten
“45 26-17 Big Bulls
“50 33-17 Mike Barten, conv Mike Barten