2018-09-29 | HRC te Werve 3 – RCS1 | 8-64

Weer winst voor Rugby Club Spakenburg

Voor de 3e week op rij wist RC Spakenburg weer winst te pakken met een ruime cijfers. In week 1 was het al de Bassets 2 thuis waarvan gewonnen werd met 62-5 en de week erop de studenten van Ascrum 3 tekort kwamen en Spakenburg die winst pakte met 7-41.

Afgelopen zaterdag mocht RC Spakenburg naar Den Haag om te spelen tegen het clusterteam HRC/ Te Werve 3. De tegenstanders gingen er vanaf minuut 1 al vol tegen aan, maar al na 5 minuten wist Gideon van Kleij door te breken en te scoren in het voordeel van Spakenburg. In de eerste helft wist HRC/ Te Werve een penalty te benutten maar werd er door snelle loopacties van Mark Schutte meerdere keren gescoord wat de ruststand bracht op 3-24

Binnen 10 minuten in de 2e helft wist Spakenburg de score uit te breiden naar 3-38 en een paar minuten daarna kwam er in de 53e minuut een antwoord van HRC/ Te Werve wat de stand bracht op 8-38. In de laatste 25 minuten wist Spakenburg nog 4 maal te scoren en werden er in totaal in de wedstrijd 7 van de 10 conversies benut door Wouco de Graaf wat de eindstand bracht op 8-64.

Komende zaterdag zal RC Spakenburg om 15:00 het thuis gaan opnemen tegen RFC Haarlem 2 die dit seizoen ook nog niet verloren heeft. In de ochtend zal eerst nog een jeugdtoernooi gespeeld worden waar 5 jeugdteams uit de omgeving aan deel zullen nemen in de jeugdcategorie 10-12 jaar.